Zabava

Liam Neeson pravi, da ne bo več snemal akcij

M. V.
15. 1. 2021, 10.40
Posodobljeno: 15. 1. 2021, 10.45
Deli članek:

68-letni igralec pravi, da je prestar za to …

Profimedia
Liam Neeson

»Letos bom dopolnil 69 let. Če bo situacija s kovidom dovolila, letos posnamem še par akcij, ki so že nekaj časa v delu, potem pa bom z akcijskimi filmi zaključil. Razen, če me pokliče Hans Zimmer,« se pošali. V svoji petdesetletni karieri je Liam Neeson odigral veliko priznanih dramskih vlog, za Schindlerjev seznam je bil nominiran za oskarja, od leta 2008, ko je zaigral v akcijskem trilerju Ugrabljena, pa velja za ostarelega akcijskega junaka (Sprehod med nagrobniki, Nočni lov, Potnik …).

Tudi njegov najnovejši film Marksman je akcija, v kateri igra kavboja, ki mehiškega dečka ščiti pred plačanci kartela. »Rad snemam takšne filme,« prizna igralec, znan po tem, da veliko kaskaderskih prizorov opravi kar sam. »Počutim se kot otrok v prodajalni slaščic.« A kljub temu meni, da je počasi prestar, da bi še naprej tekal naokoli in reševal nemočne. »Morda bom počasi kar končal svojo kariero, ali pa jo odpeljal v čisto drugo smer, bomo še videli.«

Morda slednje, saj naj bi se s Sethom McFarlanom že pogovarjal o možnosti, da bi oživili franšizo Gola pištola, v kateri nas je nekoč nasmejal pokojni Leslie Nielsen.