GLASBA

To so nastopajoče pevke in pevci letošnje Popevke

N.S.
14. 1. 2021, 20.15
Deli članek:

Potem ko je festival Slovenska popevka 2020 zaradi koronavirusa odpadel, TV Slovenija načrtuje, da bo Popevka 2021 na sporedu aprila letos. Gledalci in poslušalci bodo tokrat slišali 12 pesmi.

RTV Slovenija
Popevka 2021

Na Popevki 2019 je sodelovalo 11 skladb, gledalci so s telefonskim glasovanje za popevko leta izbrali Šesti čut v izvedbi Eve Hren, strokovna žirija pa je za najboljšo skladbo v celoti razglasila Temni svet v izvedbi Ane Soklič.

Slovenska popevka ima dolgo zgodovino, saj je prvič potekala leta 1962 na Bledu. Letos bodo na slovitem glasbenem festivalu podelili kar šest nagrad. Pet jih bo podelila strokovna žirija: veliko nagrado za najboljšo skladbo v celoti, nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo, nagrado za najboljšo priredbo in nagrado za mladega obetavnega avtorja ali izvajalca. Skladba, ki bo prejela največ glasov po telefonskem glasovanju, pa bo prejela veliko nagrado občinstva in postala popevka leta 2021.

TEKMOVALNI GLASBENIKI

Strokovna komisija je med 113 prijavljenimi izbrala 12 skladb. Pesem Pusti me v izvedbi Aleksandre Ilijevski in Goran Bojčevski kvarteta, pesem Marelice v izvedbi skupine Balladero, pevec Gregor Ravnik bo zapel skladbo Še ko te ni, te imam, pevka Lea Sirk pa pesem Zgodba za dva. Na odru bo pesem Še bolj prav predstavil duo Okustični, priljubljena pevka Raiven pa bo zapela pesem Volkovi. Skladbo Pomladni večer bo zapel Rok Ferengja, pevec Tomaž Hostnik skladbo Če imel bi moč, pesem Blizu pa bo predstavil Uroš Buh. Svojo pesem Solzam bo zapela Veronika Kumar, skupina Vudlenderji bo zapela pesem Podaril si mi svoje srce in Žiga Rustja pesem Ko padeš.