Od brezdomcev do zvezdnikov

Nekoč so bili revni kot cerkvene miši, danes se kopajo v denarju

M.V.
17. 1. 2021, 18.12
Posodobljeno: 17. 1. 2021, 20.11
Deli članek:

Čeprav so živeli v razmerah, nevrednih človeka, niso nikoli obupali. S pomočjo talenta in neusahljive volje po boljšem življenju so na koncu pristali med zvezdami.

Profimedia
Halle Berry

Zgodbe o ljudeh, ki dobesedno iz nič postanejo bogati in uspešni, se ne dogajajo le v hollywoodskih filmih in pravljicah. Kar nekaj zelo znanih zvezdnikov se je nekoč borilo s pomanjkanjem, odvisnostmi in celo brezdomnostjo.

Medtem ko je večina danes uspešnih zvezdnikov odraščala v normalnih družinah in razmerah, kar nekaj pa jih je bilo v svet zabaviščništva že rojenih in so torej imeli oporo tako v denarju kot znanih starših, so se nekateri za svoj obstoj morali pošteno boriti. Pa ne le za obstoj v svetu zvezdništva, temveč za dejanski obstoj, saj so bili revni in včasih niso vedeli, kaj bodo jedli in kje bodo prespali. Torej je bilo njihovo edino sredstvo za uspeh talent. In seveda močna volja in vztrajnost. Njihov prehod iz revščine med uspešneže je zato skoraj čudežen. Nekateri od njih so imeli srečo in so tako rekoč čez noč dobili veliko priložnost, ki jih je izstrelila med zvezde, drugi pa so morali še dolgo pošteno garati in se dokazovati, da so prišli do ugleda in denarja, ki ju imajo danes.

Med vplivneži, ki so bili nekoč na robu preživetja, danes pa se kopajo v denarju, je kar nekaj takšnih imen, ki jim to nikoli ne bi pripisali. Na primer najbolj znani hollywoodski zdravnik, dr. Phil (oziroma Phil McGraw), ki je pri dvanajstih z očetom kar nekaj časa živel v avtu. S starši in bratom je najprej v kombiju, nato pa v šotoru na vrtu starejše sestre preživel del otroštva tudi Jim Carrey, pevka Shania Twain pa je z mamo in sestrama nekaj časa živela v zavetišču za brezdomce. Jennifer Lopez je pri osemnajstih spala na zofi v plesnem centru, medtem ko je sanjala o karieri plesalke.

Halle Berry

Danes oskarjevka se je pri enaindvajsetih preselila v New York, da bi postala igralka. A kaj hitro je ostala brez denarja, njena mama pa se je odločila, da ji ga ne pošilja več, saj je menila, da se bo Halle tako spametovala in opustila nore sanje. V tistem času je igralka spala v zavetišču za brezdomce. »Tako sem se naučila skrbeti zase in preživeti v kakršnikoli situaciji. Postala sem oseba, ki ve, da bo vedno ostala na svoji poti,« je povedala o tem. Stvari so se začele izboljševati, ko je dobila vlogo v seriji Living Dolls, ki jo je postavila na igralsko tržišče.

Daniel Craig

Profimedia
Daniel Craig

Ko se je aktualni James Bond preselil v London, da bi se izšolal in postal igralec, v žepu ni imel kaj dosti denarja. Da je preživel, medtem ko je čakal na kakšno vlogo, je delal kot natakar in večkrat prespal na klopi v katerem od londonskih parkov. Danes se tem spominom le še smeji.

Jewel

Profimedia
Jewel

Pevka je pri devetnajstih ostala brez vsega, potem ko jo je šef odpustil, ker ni hotela z njim v posteljo. »Eno leto sem bila brezdomka,« prizna. Takrat je živela v svojem avtu in z njim potovala po deželi ter nastopala na ulicah. »Še naprej sem pisala pesmi in prepevala, nihče ni slutil, da sem brezdomka.« Leto kasneje so jo odkrili lovci na talente in podpisala je pogodbo z založbo Atlantic Records.

Chris Pratt

Profimedia
Chris Pratt

Potem ko je igralec pustil šolo, se je znašel v resni finančni krizi. Najprej je nekajkrat nastopil kot slačifant, nato pa je pri devetnajstih od prijatelja dobil enosmerno vozovnico do Havajev. Na Mauiju je nato nekaj časa živel v »bolh in miši polnem, a mega kombiju. To je bil super čas, delali smo minimalno, le toliko, da smo imeli za bencin in hrano, preostali čas pa popivali in kadili travo.« A še isto leto ga je kot natakarja opazila igralka Rae Dawn Chong in mu dala prvo vlogo.

Viola Davis

Profimedia
Viola Davis

Otroštvo danes priznane igralke je bilo strašansko revno, njena družina je živela po »podganjih luknjah«. »Otroštvo sem preživela v iskanju hrane. Hrano sem kradla, brskala zanjo po črvov polnih smetnjakih, prosjačila pri prijateljih, ki so imeli mame, ki so jim kuhale,« se spominja. S pomočjo štipendij za nepriviligirane otroke in od ravnatelja opaženim talentom je končala šolanje in postala igralka. Danes zato podpira dobrodelne organizacije, ki se borijo proti lakoti.