malčkovo srce prenehalo biti

Srbski igralec prvič odkrito o smrti triletnega sina: Krivim le sebe

R.T.
11. 1. 2021, 17.16
Posodobljeno: 11. 1. 2021, 20.08
Deli članek:

Znani srbski igralec Srdjan Žika Todorović je prvič odkrito spregovoril o tragediji, ki mu je spremenila življenje. Leta 2017 je namreč nenadoma preminil njegov triletni sin Dejan, ki ga je dobil z ženo Ano.

Profimedia
Srdjan Todorović

"Odkar se nama je zgodilo tisto z Dekijem sem izgubil apetit zaradi depresije. Oba z Ano. Shujšal sem, ker ne morem jesti. Oba sva razmišljala o drugem otroku in ne veva. V življenju se nisem nikoli počutil slabše. Kot bi občutil nekakšno luknjo v duši, ki je nenadomestljiva. Vsi mi rečejo: 'Moraš nadaljevati in imeti drugega otroka'. Človek pa preprosto ne ve, kaj naj stori, ko se mu zgodi kaj takega," je igralec povedal za portal Nova RS.

Zaspal in se ni prebudil

Tistega usodnega dne pred štirimi leti sta igralčeva soproga in sin obiskala zdravnika, saj je bil malček prehlajen. Ko sta se vrnila, je triletnik zaspal. Dve uri kasneje je Ana videla, da z njim nekaj ni v redu. Takoj je poklicala njuno pomoč, reševalci so bili nemočni. Obdukcija je kasneje pokazala, da je malčkovo srce prenehalo biti. 

"Ne poznam nikogar, ki se mu je zgodilo kaj takega. Ravno v trenutku, ko je začel govoriti z mano, ko sva začela graditi odnos očeta in sina," je dejal igralec in dodal: "Potem pa pomislim, da bi lahko bilo še slabše - če bi bil starejši, bi bilo vse še težje. Ali vsaj to - zaspal je in ni se zbudil. Vsaj mučil se ni".

O ločitvi ni bilo govora

Z ženo sta skupaj že več kot 20 let, Todorović pa je povedal tudi, kako je ta tragedija vplivala na njuno zvezo.

"O ločitvi ni bilo govora. Krivim le samega sebe. Normalni in zreli ljudje za takšne stvari nikoli ne krivijo drugega. Vprašanje pa je, ali sva sploh bila kriva midva ali je takšna usoda. Prvič govorim o tem v javnosti, toda luknja v moji duši bo vedno obstajala,"je povedal igralec in dejal, da piše tudi pesmi, eno je posvetil pokojnemu sinu. 

Dečka so pokopali 23. decembra 2017 v Beogradu, leto kasneje pa so njegovo žaro postavili poleg žare njegovega dedka Bora Todorovića v Aleji velikanov, kjer so pokopana le znana in velika imena.