izzivi trenutne situacije

Televizijska voditeljica: Tudi trpljenje je odločitev

Eva Jandl
10. 1. 2021, 20.30
Deli članek:

V svoji oddaji Jasmina Kandorfer deli raznovrstne nasvete za boljše in zdravo življenje. Povedala nam je, kako in kje vidi izzive trenutne situacije in kaj storiti, da bomo iz nje izšli optimistični, veseli in zdravi.

Planet TV
Jasmina pravi, da je zdaj čas za iskren pogovor s samim seboj.

Televizijska voditeljica Jasmina Kandorfer se trenutno ukvarja predvsem z materinstvom, saj je med prvo karanteno povila deklico Gajo, a kot pravi, ji energije nikakor ne zmanjka in porodniški dopust zanjo ni dopust v nobenem primeru, saj ima polno idej, ki jih tudi uresničuje. Tako se je na primer tudi ona, kot mnoge znane Slovenke, lotila pisanja knjige in ustvarila spletno akademijo za zavestne starše. V svoji oddaji Klepet ob kavi deli nasvete in izkušnje za zdravo in polno življenje, zato smo jo vprašali, kakšen je njen recept za ohranjanje zdravja in visoke ravni energije, kaj bi svetovala, naj storimo, da se nas v teh časih ne polotita malodušje in tesnoba. »Razumem, da je mnogim zelo težko,« nam je odgovorila Jasmina. »Smo v prehodu, preobrazbi, ki se je pravzaprav šele začela. Zdaj je čas, da se ljudje iskreno pogovorijo sami s sabo, naredijo inventuro svojega življenja na vseh nivojih. Od tega, da se rešijo krame, ki jo hrčkajo, do tega, da končajo odnose, ki jih dušijo, predvsem pa, da nezdrave navade in hrano zamenjajo z zdravo alternativo, vključijo zdrave navade, ki podpirajo imunski sistem, prinašajo dobro počutje. Začnejo uporabljati svoje talente, najdejo svojo poklicanost in začnejo živeti od tega. Še nikoli ni bilo to tako pomembno!« pravi.

TUDI TRPLJENJE JE ODLOČITEV

A za takšno stališče se je treba odločiti, kar pa ni preprosto, dodaja. »Zdaj je marsikdo prisiljen, da naredi te korake, in morda ob tem trpi. Ampak trpljenje je odločitev. V teh časih smo pridobili ogromno novih gledalcev, sledilcev, ki so se zbudili in želijo narediti to delo na sebi. Spet drugi pa so padli v še globlje brezno žrtve, obsojajo, se pritožujejo, upravičujejo svojo bedo. Vsak se lahko torej odloči. Jaz sem se odločila, da živim v svojem modelu sveta in verjamem, da vse ni tako črno, kot se zdi. Mali princ pravi, da je bistvo očem nevidno,« je še povedala voditeljica, ki karantenske dneve preživlja v hiški sredi narave.