Iz Radia Veseljak sporočajo žalostno vest, da se je poslovila njihova nekdanja radijska in televizijska kolegica Viktorija Petek. Pretresljivo vest je sporočil njen nekdanji, dolgoletni partner in glasbeni kolega Dušan Zore, s katerim sta dolga leta skupaj ustvarjala tudi kot spremljevalna skupina legendarnega Brendija. Sicer zavedno Štajerko, doma iz Laškega, je nenadoma izdalo srce. Zaustavilo se je nenadoma in za vedno prenehalo z bitjem. 

S petjem je bila povezana od mladih let, saj je že kot deklica rada prepevala in prirejala koncerte za sestro, brata in starše. Z leti je postajala vse bolj uspešna, dolga leta pa je bila pevka v skupini, ki je Brendija spremljalana nastopih in veselicah po vsej Sloveniji. Viktorija Petek je bila znana tudi po tem, da je glasbenikom rada priskočila na pomoč, saj je pogosto prepevala spremljevalne vokale pri njihovih pesmih ali na nastopih, tako je bila nepogrešljiv del številnih glasbenih zgodb. Poznamo jo tudi po duetih s Francijem Pušnikom, Jožico Mavsar, Borisom Kopitarjem, veliko pa je nastopala tudi s citrarko Tanjo Zajc Zupan

Viktorija je bila uspešna tudi kot samostojna pevka, zelo znane skladbe so Dve pomladi, dve jeseni, Rdeča vrtnica, Kje so poti, Vsak nasmeh in mnoge druge. 

Dolga leta je bila del ekipe radia in televizije Veseljak, zadnja leta pa voditeljica na Moj radio (Velenje). 

Njenim domačim in prijateljem ekipa radia in televizije Veseljak izreka iskreno sožalje. Pridružujemo se jim tudi na portalu Novice Svet24.