Gašper Rifelj

»Če se svet ne bi ustavil, se študija ne bi lotil«

Eva Jandl
10. 1. 2021, 19.00
Deli članek:

Priljubljeni glasbenik Gašper Rifelj med epidemijo koronavirusa najde čas tudi za stvari, ki jih ima rad, sicer pa se je lotil še izobraževanja na londonski pevski akademiji; šola se seveda na daljavo, saj predavanja potekajo prek spleta.

Osebni arhiv
Pevec pravi, da si zdaj lahko vzame čas za stvari, ki jih ima rad: za knjige, filme in ustvarjanje v kuhinji, kjer zelo uživa.

Pevec Gašper Rifelj med drugo epidemijo ostaja poln optimizma in zagona, najde pa čas tudi za stvari, ki jih ima rad, nam je povedal. »Imam srečo, da sem karakterno večni optimist in sanjač in da verjamem, da se vse stvari zgodijo z razlogom. Trenutne razmere niso najbolj prijazndo vseh nas, in želim si, da bi se življenje čim prej normaliziralo, kljub vsemu pa poskušam najti tudi v tem čim več dobrega. Ker ni toliko nastopov, sem lahko več doma in tam si napolnim baterije. Med karanteno pripravljam stvari za naprej, tako smo z ekipo posneli album, odprl sem svojo glasbeno šolo v Novem mestu ter se vpisal na londonsko pevsko akademijo, kjer pridobivam dodatna znanja in licenco za učitelja petja. Predavanja potekajo prek spleta, in če se svet ne bi malo ustavil, za to ne bi našel časa. Nekaj več prostega časa si vzamem tudi za stvari, ki jih imam rad. Zelo rad berem, gledam filme in pečem. V tem času sem veliko ustvarjalen tudi v kuhinji tako, da odkrivam, da v njej pravzaprav zelo uživam,« nam je povedal v smehu.

Mediaspeed
Glasbenik Gašper Rifelj s svojo partnerko, plesalko Majo Geršak

NAJLEPŠE LETO

Gašper Rifelji n priznana plesalka ter koreografinja Maja Geršak sta se zaljubila v drugi sezoni šova Zvezde plešejoin se lansko pomlad razveselila prvorojenca Brina. Tako Gašper poleg svojega prvega albuma, katerega rdeča nit je ljubezen, bolečina, upanje in pozitiva, kot nam je povedal, napoveduje tudi album z otroškimi pesmicami, za katerega je bil navdih prav Brin. Glasbenik še pravi, da pogreša »občutek, adrenalin, ki se zgodi nekaj trenutkov, preden stopim na oder. Želim si, da jih bo v 2021 čim več. Za leto 2020 pa lahko rečem, da je to leto, ki si ga bom zapomnil za celo življenje, in kljub vsemu lahko povem, da je bilo to moje najlepše leto.«

Osebni arhiv
Lansko leto sta dobila sina Brina.