Zabava

Posvetil je pesem žrtvam nedavnega potresa

Eva Jandl
6. 1. 2021, 21.00
Deli članek:

Marko Tolja, reški glasbenik, o nedavnem katastrofalnem potresu, ki je prizadel sosednjo Hrvaško, in žaljenju, s katerim je nedavno v pesmi nasmejal od karanten utrujeno publiko.

Osebni arhiv
Sodeloval je v več hrvaških šovih kot tekmovalec in kot žirant.
Marko je sicer tudi znan po sodelovanju v hrvaških šovih: leta 2011 je zmagal v šesti sezoni hrvaške različice šova Ples z zvezdami, leta 2014 je zmagal v šovu Zvezde pojejo, kjer pa je lani sodeloval kot član žirije. Marko sicer navdušuje hrvaške medije s svojo lepo družinico, ženo Ano ter leto in pol starim sinkom Marom.

Priljubljeni hrvaški pevec Marko Tolja je še vedno pretresen zaradi potresa in popotresnih sunkov, ki prebivalce ves čas opominjajo na to, kaj se je zgodilo. Zanje je zato zapel pesem Pismo soncu. »Napisal sem jo pred desetimi leti, navdihnile pa so me prav zastrašujoče katastrofe, kot je potres, ki se nam je zgodil nedavno. Nikoli nisem dober v besedah, veliko lažje mi gre skozi pesem. In zato pesem posvečam vsem v Petrinji, Sisku, Clini in okoliških vaseh, ki te dni preživljajo grozote, ki jih sploh ne morem razumeti.« Na svojih družbenih omrežjih tudi objavlja podatke za donacije prizadetim zaradi potresa in prosi za pomoč.

ZABAVNO ŽALJENJE

Reški glasbenik je sicer prav za božič nasmejal Hrvaško z duetom s Tončijem Huljićem, ki je navdušil z duhovitim tekstom, o katerem je Marko spregovoril tudi za Radio Aktual. »Smisel te pesmi je, da je atipična božična in da je nihče pameten ne more vzeti resno. Namreč, ko sem že mislil, da me leto 2020 ne more več presenetiti, me je poklical Tonči Huljić, da bi posnel božično pesem,« pravi Marko v smehu in dodaja, da je pesem, v kateri se Marko in Tonči žalita, najboljši način, s katerim sta nasmejala publiko, utrujeno od karantene in ukrepov.

Osebni arhiv
Svojo družino, ženo Ano in sina Mara rad pokaže v medijih.