Spremlja ga sreča

Strašili so ga, da bo postal čisto drug človek

M.V.
6. 1. 2021, 20.05
Deli članek:

Kljub koroni in znatno manj dela je bilo preteklo leto za igralca zelo pestro in nepozabno, saj je dobil sina. »Super je. Strašili so me, da bom, ko bom dobil otroka, postal čisto drug človek, a se to ni zgodilo.«

m24.si
Jernej Kogovšek

Pogled na svet se mu s starševstvom torej ni kaj dosti spremenil. »No, morda to še pride, zdaj je mogoče še prekmalu, ker je otrok star šele tri mesece,« dopušča možnost 32-letni Jernej Kogovšek.

Igralec, ki ga poznamo iz serije Dragi sosedje, zelo nerad govori o svojem zasebnem življenju, tudi imena sinčka ne želi izdati. Nam je pa povedal, da je prisostvoval porodu in da je bila to zelo lepa in zanimiva izkušnja, ki jo priporoča vsakemu očetu.

arhiv uredništva
Za vlogo v Drevesu je dobil odlične kritike.

Predani očka

Starševstvo se mu za zdaj ne zdi tako grozno. »Sem bil pripravljen, da bo huje, a je najin otrok zelo priden. Moje življenje je zelo podobno, kot je bilo prej, le da moram zdaj zraven poskrbeti še za tega malega modela, ga preoblačiti in tako dalje. Je pa fino in zanimivo gledati človečka, ki raste.« Jernej zatrjuje, da mu ni težko pomagati pri skrbi za sina. »Razen previjati ga, kadar grozno smrdi, ampak kaj hočemo, bom pa morda postavil nov rekord v držanju diha,« se pošali. Ima pa z otroki zagotovo že veliko izkušenj, saj ima štiri starejše brate, ki imajo že vsi več otrok, in je torej že utrjen v vlogi strica.

Spremlja ga sreča

Jernej, ki ga je javnost spoznala s filmom Čefurji raus!, kasneje pa je navdušil v filmu Drevo (za obe vlogi je prejel vesni), je sicer magistrirani socialni delavec, a upa, da bo lahko čim dlje ostal v svetu igre, saj ga neizmerno veseli. »Dokler bom imel takšno srečo s projekti in vlogami, da lahko s tem preživim, bom vztrajal. Za zdaj mi ni hudega. Saj bo realnost pokazala, kdaj bom moral v 'normalno' službo – verjetno je to le še vprašanje časa,« je realen.

arhiv uredništva
Leta 2015 je prejel viktorja za obetavno medijsko osebnost.

Trenutno je del ekipe mladinske oddaje Osvežilna fronta, pravkar smo ga gledali v silvestrski oddaji Adijo, 2020!, na čakanju je predstava Avdicija, na premiero pa čakata filma Orkester režiserja Matevža Luzarja in Eva režiserke Tijane Zinajić. »V obeh imam stranski vlogi, a pri filmu se počutim najbolj domače, najlažje in najraje jih delam.« Na vidiku je tudi nekaj novih projektov, o katerih pa raje še ne govori. »V tem že tako negotovem poslu in tej še bolj negotovi trenutni situaciji se lahko stvari kaj hitro spremenijo.«

TVS
»Rad delam za mlade, je zanimivo in zabavno,« pravi o oddaji Osvežilna fronta.