intervju

Blaž Švab o času z družino

Eva Jandl
5. 1. 2021, 21.01
Posodobljeno: 5. 1. 2021, 21.42
Deli članek:

Član skupine Modrijani in priljubljeni televizijski voditelj Blaž Švab je z nami poklepetal o že šestem vodenju silvestrskega programa na nacionalni televiziji, svojih novih projektih, ki niso le televizijski in glasbeni, ter preteklem letu, ko je pridobil tudi dragoceni čas za svojo družino. Pred skoraj enim letom je namreč postal očka.

Osebni arhiv
Rad je doma, »ker je to pomembno, potrebno in mi veliko pomeni«.

Z vami smo odštevali zadnje ure in minute lanskega leta. Kako ste se počutili ob tem, ste nestrpno čakali na zaključek tega leta? Je bilo dobro za vas, vam je več prineslo kot odneslo?

V zvezi z letošnjo silvestrsko oddajo lahko rečem, da sem izjemno ponosen na mlado in predano ekipo ljudi na RTV Slovenija, ki je v danih razmerah delala noč in dan, da je lahko ustvarila silvestrski program. Na mladih svet stoji in na televiziji imamo nekaj izjemnih mladih ljudi, ki ljubijo televizijsko delo. S takimi ljudmi delati je užitek. Veseli smo bili, da smo lahko odštevali v živo. Šlo je za sekunde in polnoč smo ujeli. Kakor večina se tudi jaz veselim novega leta, ki upam, da bo vsaj malce bolj sproščeno in družabno. Pogrešam prijatelje, družbo in seveda redne vaje z Modrijani.

Kako med ukrepi Modrijani ostajate v stiku? Vadite, ustvarjate glasbo – vidim, da imate doma tudi studio?

Vadimo. Vaje so nujne, da vsaj malo ohranimo glasilke v kondiciji. Vadimo na razdalji in v maskah. Prostor ima urejeno prezračevanje. Redno vse razkužujemo. Za zdaj vsi ostajamo zdravi, torej se ukrepi obnesejo. Veliko nam pomeni, da se srečamo, vsako minuto pa poskušamo izkoristiti za vajo. Drugače je vaj dosti manj kot prej. Kolikor opažam, pa je fantom ta novi čas, ki so ga pridobili, ko ni toliko vaj in igranj, zelo dragocen. Tudi pri meni je tako. Radi smo doma, z družinami. Imamo pa pripravljene nove pesmi in posnetke. Čakamo, da bo primeren čas za snemanje, tudi videospotov.

Poslovili ste se tudi od oddaje Slovenski pozdrav in napovedali nove projekte. Lahko namignete, kje in v kakšni vlogi vas bomo lahko videli v prihodnje?

Dobil sem kar nekaj dobrih vabil z različnih delovnih področij. Za zdaj sem sprejel povabilo za sodelovanje na povsem gospodarskem področju, ker me to že dalj časa zanima. Zdaj smo v pripravah, rad bi se temeljito pripravil, ničesar namreč ne jemljem polovično in zlahka. Več o tem bom lahko povedal v prihodnjih mesecih. Skupaj z drugo ekipo pa sem zastavil še nekaj novih projektov, tudi televizijskih, in veselim se dela, ko bo čas za to.

Kaj sicer počnete v času karantene, ko glasbeniki večerov ne preživljate na odrih? Imate kakšne hobije, se več posvečate družini ...?

Že pred epidemijo sem vse načrtoval tako, da bi lahko bil veliko doma. Epidemija je res spremenila način življenja, a zame ne bi bilo pretirano drugače, razen ob večerih ob vikendih, ko bi igral. V vsakem primeru bi bil veliko doma, ker je to potrebno in pomembno in ker mi to veliko pomeni. Rad sem doma. Živimo v čudoviti Oplotnici, obdani z vinogradi, kjer skoraj vsak dan sije sonce. Radi smo zunaj. Na srečo imamo to možnost.