PRESTIŽNE ZABAVE

Za nekatere ne le najdaljša, pač pa tudi najdražja noč v letu

S.Š.
31. 12. 2020, 19.15
Deli članek:

Večina ljudi novoletno zabavo pripravi kar doma, tisti bolj pogumni pa se odpravijo na mestni trg, kjer ne manjka ljudi, dobre glasbe in seveda pijače. Kako pa praznujejo slavni in bogati, ki zagotovo nimajo težav za zabavo odšteti tudi nekaj milijonov?

Profimedia
Roman Abramovič leta 2010 na St. Barthu

V NOVO LETO Z ROMANOM ABRAMOVIČEM – 6.200.000 EVROV

Roman Abramovič, ruski oligarh, je leta 2010 na svojem posestvu na St. Barthu, vrednem 90 milijonov dolarjev, priredil zabavo v vrednosti 7,6 milijona dolarjev. Nekateri gostje, med katerimi ni manjkalo zvezdniških imen, so bili deležni nastanitve na njegovi 536-metrski jahti Eclipse, ki se ponaša s kinom, knjižnico in restavracijo, drugi na 377-metrski jahti Luna, srečneži pa so lahko prenočili kar v eni izmed luksuznih hiš na posestvu.S eveda je bilo poskrbljeno tudi za hrano in pijačo – na meniju je bilo več vrst kaviarja ter sušija, za piko na i pa je poskrbelo več deset vrst šampanjca, med katerimi so lahko izbirali gostje. Za zabavo je poskrbela rock skupina Red Hot Chilli Peppers, ki je povabljene zabavala vse do jutranjih ur. Med več kot 300 gosti so bili tudi Jon Bon Jovi, modni oblikovalec Marc Jacobs, Beyonce in Orlando Bloom.

ZABAVA Z NAJSTNIŠKIM IDOLOM – 500.000 EVROV

Justin Beiber je leta 2016 priredil zabavo v Miamiju v vrednosti 500.000 dolarjev. Petdnevno praznovanje je potekalo na plaži Fontainebleau v Miamiju, vsak gost pa je imel zagotovljeno nastanitev v večnadstropnem luksuznem stanovanju s petimi spalnicami, šestimi kopalnicami, zasebnim bazenom, džakuzijem, jedilnico in popolnoma opremljeno kuhinjo.

Gostje so lahko uživali tudi ob notranjem bazenu, kjer je bila 24 ur na dan na voljo tudi sveža hrana ter bar s pijačo. Na voljo jim je bila tudi vožnja z lamborghinijem ali ferrarijem, ponoči pa je bil zanje odprt tudi eden izmed največjih nakupovalnih centrov na Floridi. Vsi so na silvestrovo dobili tudi sedež v prvi vrsti, Justin Bieber pa je poskrbel za zasebni silvestrski koncert. Kasneje se je vsak gost vkrcal na zasebno jahto, ki jih je popeljala do zasebnega kluba, da bi uživali še v zadnjem delu zabave.

DVOJNO SILVESTROVANJE V ENI NOČI – 200.000 EVROV

Ste že slišali za dvojno silvestrovanje na različnih lokacijah? Očitno je to genialni način praznovanja prvega dne v letu za tiste, ki so neverjetno bogati.

Leta 2018 je družba PrivateFly gostom zagotovila, da bodo novo leto lahko dočakali kar dvakrat. Gre za enkratno izkušnjo, saj se je novo leto začelo že ob 20.00 v Sydneyju v Avstraliji oziroma natančneje v sydneyjski operni hiši. Po tem so se gostje in posadka vkrcali na zasebno letalo in odleteli v Los Angeles, kjer so dobro uro po pristanku novo leto slavili ponovno. Za 200 tisočakov pa ne prejmete le letalske karte in povabila na ekskluzivno zasebno zabavo v sydneyjski operni hiši, pač pa tudi večerjo na letalu s petimi hodi in zavidljivo ponudbo tako alkoholnih kot tudi brezalkoholnih pijač.

NOVOLETNA OPERACIJA – 100.000 EVROV

Dr. Stephen Greenberg, slavni plastični kirurg, je leta 2009 predstavil »luksuzen novoletni paket«. Vsak gost se je lahko za 100.000 evrov udeležil koncerta po izbiri(med najbolj priljubljenimi sta bila koncerta Lady Gaga in Johna Legenda), prav tako so imeli na voljo povratne vozovnice od New Yorka do Miamija, seveda v prvem razredu, in nastanitev v hotelu s petimi zvezdicami po izbiri. Najbolj razburljiv del paketa pa je zagotovo plastična operacija, kjer so si dame lahko povečale prsi. Po operaciji jim je bilo še sedem dni 24 ur na voljo tudi medicinsko osebje, zdraviliško zdravljenje in pa zasebni šofer, ki jih je z rolls roycom prevažal po mestu.