vzponi in padci

Kdo je zaznamoval leto v svetu zabave?

N.S.
31. 12. 2020, 06.54
Deli članek:

Vzponi in padci domačih in tujih zvezdnikov so se tako ali drugače zgodili tudi v tem letu. Za vas smo izbrskali sočne, zanimive, zabavne in tiste, ki so ne glede na vzrok ali kategorijo še posebno izstopali. (Nejc Simšič, foto: arhiv Svet24)

POP TV
Energična pevka Alya je praznovala 20 let glasbene kariere.

OBLETNICE LETA

Pandemija jo je zagodla tudi tistim znanim Slovencem, ki so letos praznovali obletnico poroke. Med njimi je bila tudi igralka Nina Ivanič, ki je marca z možem praznovala 20. obletnico, pred dnevi pa sta 30. obletnico zakona praznovala Srečko Katanec in žena Romana. Na glasbenem področju je 10. obletnico kariere praznoval priljubljeni raper Challe Salle, 20. obletnico kariere pa pevka Alya. Dvajseto obletnico legendarnega albuma Trnow stajl je praznoval tudi raper Klemen Klemen, skupina Laibach pa je na sceni že 40 let.

Osebni arhiv
Srečko in Romana Katanec sta praznovala 30. obletnico srečnega zakona.

Domen Jančič, Jan Zorič, osebni arhiv
Raper Challe Salle je na sceni že deset let.

Osebni arhiv
Igralka Nina Ivanič v objemu soproga Matjaža, s katerim je poročena 20 let.

UPORNIKA LETA

Glede pandemije in upoštevanja pravil in zapovedi za preprečevanje širjenja korone so mnogi razdeljeni na dva pola. A najbolj od vseh estradnikov izstopata »upornika« – voditelj Marko Potrč, ki se je z družino raje preselil na Švedsko, in igralka Tanja Ribič, ki je na spletu večkrat širila svoj upor in tako dobila oznako »zanikovalka pandemije«. 

Osebni arhiv
Nekdanji televizijski voditelj Marko Potrč zdaj živi na Švedskem, ki je »bolj svobodna« glede ukrepov.

Marko Vavpotič, M24.si
Igralka Tanja Ribič »ne špara« jezika v boju proti ukrepom.

VRNITEV LETA

Eden najpriljubljenejših slovenskih glasbenikov, šarmerjev in »lomilcev ženskih src«, Jan Plestenjak, se je po več kot enoletnem medijskem premoru vrnil na sceno v velikem slogu, pompozno in predvsem z novo pesmijo. S pomočjo velikega trgovca je lansiral pesem Meni dobro je, ki je čez noč postala hit. Svoje navdušenje je Jan izrazil takole: »Zame ni lepšega kot to, da začutite mojo pesem.«

Osebni arhiv
Priljubljeni glasbenik Jan Plestenjak se je na sceno vrnil pompozno, kot zna le on.

DOBROTNIKI LETA

Zagotovo eno največjih presenečenj leta je zbrana vsota dobrodelnega 28-urnega maratona Radia 1. Medtem ko je predsednik države Borut Pahor rezal rastline in delal snežake ter ostali politiki sedeli križem rok in pri ljudstvu izgubljali zaupanje, so Denis Avdić, Miha Deželak, Jana Morelj, Anja Ramšak in številni znani obrazi dokazali, da smo Slovenci res skupaj najmočnejši superjunaki. V 28 urah smo zbrali rekordnih 1.037.313,54 evra za družine v stiski. Hvala!

Radio 1
Ekipa Denis Avdić Showa je skupaj z vso Slovenijo zbrala rekordno vsoto za družine v stiski. Junaki leta!

PORAŽENCI LETA

Zaradi pandemije se je spomladi po samo prvi oddaji priljubljenega plesnega šova Zvezde plešejo končala letošnja sezona. V prvi oddaji so svoje plesno znanje pokazale ženske zvezdnice, moški pa sploh niso prišli na vrsto in tudi ne bodo. Kot je znano, se 4. sezona šova Zvezde plešejo v letu 2021 ne bo nadaljevala. Če pogledamo po točkah prve oddaje, sta neuradno zmagala igralka Mojca Funkl in njen plesalec Arnej Ivkovič, ki sta dobila največ točk.

Pop TV
Vse zvezde četrte sezone šova Zvezde plešejo so neslavno končale šov že po prvi oddaji.

ZVEZDNIŠKE KNJIGE LETA

Čas, ki smo ga v letošnjem letu večinoma preživljali doma, smo si lahko krajšali z literarnimi deli, ki so jih izdali slovenski in tuji zvezdniki. V tujini so izstopali Tina Turner, Jessica Simpson, Mariah Carey, Matthew McConaughey, Alicia Keys in drugi, pri nas pa so s svojimi knjigami pozirali legendarni igralec Radko Polič - Rac, ki mu je knjigo napisala dramaturginja Petra Pogorevc, pevka Kataya, zmagovalec šova MasterChef Anže Kuplenik in drugi. Svojo novo knjigo pa je pred dvema mesecema začel napovedovati priljubljeni Aljoša Bagola, ki jo bo izdal v letu 2021.

POP TV
Pevka Kataya je napisala knjigo o osebni rasti in srečanju z vesoljci.

arhiv Beletrina
Legendarni igralec Radko Polič - Rac je dobil svojo biografijo.

Miki Pavlin
Zmagovalec pete sezone šova MasterChef Anže Kuplenik