ganljivo

Beatles Paul McCartney se z umrlim prijateljem pogovarja preko podarjene jelke

B.K.
30. 12. 2020, 10.17
Posodobljeno: 30. 12. 2020, 10.44
Deli članek:

Pred smrtjo mu je podaril drevo, zdaj se nekdanji basist legendarne rock zasedbe z njo pogovarja.

Profimedia
The Beatles. George Harrison na skrajni desni, Paul McCartney na skrajni levi.

Legendarni kitarist britanske rockovske zasedbe The Beatles George Harrison se je od tega sveta ponovil leta 2001, po dolgem boju s pljučnim rakom. Star je bil 58 let. Njegov prijatelj in sočlan legendarne zasedbe Paul McCartney je pred leti od njega prejel majhno jelko. Posadil jo je na svojem dvorišču in zdaj pravi, da drevo zanj predstavlja njegovega pokojnega prijatelja.

V pogovoru za radijsko postajo NPR je McCartney dejal, da je Harrison zanj nekako “vstopil” v to drevo.

“Ko sem danes zjutraj zapuščal hišo, sem izstopil iz avtomobila, zaprl dvoriščna vrata, pogledal proti drevesu in rekel: ‘Živjo, George!’ Drevo tam raste lepo. In potem, veste, me to vrne v čas, ko sva potovala skupaj in povrnejo se mi spomini. Tako je to,” je dejal 78-letni glasbenik. “Drevo je čudovito. Dal mi ga je in jaz sem ga posadil. Potem pa leta minevajo in vsakič, ko ga pogledam, si rečem: ‘to je drevo, ki mi ga je dal George’.”

Profimedia
Preživela polovica Beatlesov: Paul McCartney in Ringo Starr.

Paul je še povedal, da je bil kitarist George vedno znan kot tihi Beatles. Bil je zelo očaran nad rastlinami in je blestel v vrtnarjenju. Tudi zato je pokojni prijatelj za Paula nekako vstopil v to drevo. “Upam, da je s tem zadovoljen,” je še dejal.