Zabava

Umrl Jeremy Bulloch, Boba Fett iz Vojne zvezd

M. V.
18. 12. 2020, 14.54
Deli članek:

75-letni igralec je bolehal za Parkinsonovo boleznijo.

Profimedia
Jeremy Bulloch

V londonski bolnišnici je zaradi zapletov s Parkinsonovo boleznijo umrl angleški igralec Jeremy Bulloch, najbolj znan kot mandalorijanski lovec na glave Boba Fett iz Vojne zvezd (zaigral ga je v filmih Imperij vrača udarec in Jedijeva vrnitev). Gre za zelo priljubljen lik iz franšize, ki je botroval tudi nastanku aktualne serije Mandalorian. »Ta vloga je tako čudovito spremenila moje življenje,« je večkrat povedal. Še vse do leta 2018 se je kot plačanec Boba Fett udeleževal ZF konvencij, potem pa se je zaradi vse večjih zdravstvenih težav odločil, da odloži Fettovo čelado.

Profimedia
Vloga Bobe Fetta mu je spremenila življenje.

Jeremy je sicer nastopil v številnih filmih, med njimi tudi v treh Jamesih Bondih, a z manjšimi vlogami (v dveh je igral Q-jevega pomočnika Smithersa), serijah (Doktor Who, Robin iz Sherwooda) in gledaliških predstavah. Na njegovi spletni strani so zapisali, da je bil tudi goreč igralec nogometa in kriketa ter podpornik številnih dobrodelnih organizacij.

Zaradi poslabšanja zdravja je bil 75-letni igralec zadnja dva tedna v bolnišnici, ob smrti pa so bili ob njem žena Maureen in sinova Jamie in Robbie.