OČKOV VRTEC

Robert Korošec je kralj domačega stanovanja

M.V.
18. 12. 2020, 06.59
Posodobljeno: 18. 12. 2020, 08.55
Deli članek:

Igralec iz serije Najini mostovi je svobodnjak, zato letos v gledališču ni kaj dosti delal. Je pa zato skrbel za otroka.

Mediaspeed
»Če se v igralskem poklicu srečuješ z liki in se preizprašuješ, s starševstvom dobiš konkretno živo bitje, za katero moraš skrbeti in te več nauči, kot ti njega.

Robertova partnerica Nina Rakovec je zaposlena v Mestnem gledališču ljubljanskem, kjer so kljub omejitvam v teatru vztrajali, kolikor je bilo mogoče, zato je hodila v službo, medtem ko je Robert ostajal doma z Lejlo in Oliverjem.

Njuni partnerski vlogi sta bili torej zamenjani; medtem ko je Nina »služila denar«, je bil Robert varuh in gospodinjec. »V bistvu sem res kralj domačega stanovanja,« se smeji 30-letni igralec. A mu je to v neznansko veselje, saj pravi, da je že prej, ko je še lahko normalno delal, izbral družino. »Res sem vesel, da sem doma, ker je ta čas, ko sta otroka še tako majhna, zelo dragocen.« Lejla ima skoraj štiri leta, Oliver pa dobro leto. »Ničesar ne želim zamuditi.«

Mediaspeed
Robert s partnerico, igralko Nino Rakovec.

Glavni kuhar

Tudi gospodinjska dela ga prav nič ne motijo, predvsem zelo rad kuha. »Zato sem se že v začetku zveze uveljavil kot glavni kuhar družine. Tudi zdaj, ko se za Oliverja začenja uvajanje hrane, imam zanimivo knjigo z recepti. Otroka pravzaprav jesta večje specialitete kot midva,« mora priznati. »Klasično otroško se seveda tudi kdaj pritožujeta, ko dobita na primer kaj iz rdeče pese. A ko otrok odrašča, izoblikuje svoj okus. Lejla je na začetku jedla vse, zdaj pa ji marsikaj ni več všeč. A načeloma imajo vsi kar radi mojo kuho. Očitno bom lahko še naprej držal kuhalnico,« se smeji.

V njihovi družini je sicer kar veselo, saj imajo še dva psa. »Ja, v bistvu nas je šest. A smo našli svoj ritem, z Nino sva si razporedila odgovornosti in je super,« zagotavlja Robert.