ŽALOSTNI TV-RAZHODI

Ko sta se razšla Ross in Rachel iz Prijateljev

M.V.
15. 12. 2020, 06.54
Posodobljeno: 15. 12. 2020, 06.54
Deli članek:

Kadar se junakom iz naših najljubših serij romanca ne izide, smo prizadeti tudi gledalci. Pa vas je kdaj zanimalo, kateri TV-razhod je gledalce najbolj razžalostil?

arhiv uredništva
Ko sta se Ross (David Schwimmer) in Rachel (Jennifer Aniston) razšla, sta zlomila srca oboževalcev serije.

To se je vprašala skupina raziskovalcev pri OnBuy TV and Cinema in se lotila ustvarjanja lestvice najbolj žalostnih TV-razhodov na podlagi razgovorov z 2233 gorečimi gledalci TV-serij.

Udeležence v raziskavi so vprašali, ob katerih razhodih junakov iz priljubljenih serij so bili najbolj jezni, žalostni in so ob prizoru slovesa jokali ter si ga ogledali večkrat zapored. Po ugotovitvi ankete je gledalce najbolj razžalostil konec zveze med Rachel (Jennifer Aniston) in Rossom (David Schwimmer) v seriji Prijatelji. Kar več kot polovica vprašanih (56 odstotkov) ga je navedla kot tisti TV-razhod, ki jih je najbolj vznemiril; 38 odstotkov ljudi je priznalo, da so ob koncu njune zveze v tretji sezoni jokali, en odstotek manj pa jih je povedalo, da so si prizor ogledali večkrat zapored. Zanimivo je, da scenaristi prvotno niso nameravali razdreti para, ki je bil gledalcem tako ljub.

Producent Kevin S. Bright je kasneje povedal, da so se za to odločili, ko je postalo jasno, da v seriji zaradi njune zveze ni bilo več tiste seksualne napetosti in pričakovanja, ki sta bila gonilna sila prve sezone, ko so se še vsi spraševali, ali bo Rachel kdaj sploh opazila, kako grozno je Ross zatreskan vanjo. Bright je prepričan, da Prijatelji ne bi doživeli desetih sezon, če bi par ostal skupaj, ker zgodba nikakor ne bi bila tako zanimiva.

arhiv uredništva
Konec med Blair (Leighton Meester) in Chuckom (Ed Westwick) v Opravljivki je bil po raziskavi drugi najbolj travmatični za gledalce.

arhiv uredništva
Na petem mestu je, presenetljivo, slovo Brienne (Gwendoline Christie) in Jaimeja (Nikolaj Coster-Waldau) iz serije Igra prestolov.

arhiv uredništva
Spencer (Troian Bellisario) in Toby (Keegan Allen) iz nadaljevanke Ljubke lažnivke