Tako glasbeni kot hotelirski posel sta na čakanju

»Jaz sem hišnik, žena pa učiteljica«

Eva Jandl
14. 12. 2020, 20.15
Deli članek:

Karizmatični pevec skupine Rok’n’band Rok Ferengja nam je povedal, kaj počno doma z družino in kakšno je stanje na Madagaskarju, kjer ima v lasti hotel.

Osebni arhiv
Kot kaže, bo po 25 letih silvestrovanja na odrih letos ostal doma, nam je povedal Rok.

Pevec z žametnim glasom in veliki šarmer Rok Ferengja, nepogrešljivi član legendarne zasedbe Rok'n'band, te dni seveda preživlja doma, skupaj z ženo Aliso in tremi otroki. »Jaz sem hišnik, ona pa učiteljica,« nam je povedal v smehu. »Prvi val je bil kar soliden, končno sem opravil vse, kar sem že dalj časa odlagal. Zdaj pa mi je že malo dolgčas, ampak dobra stran vsega skupaj je, da se bomo doma res dobro spoznali.« Čas prebijejo med igrami kart, kakšno računalniško igrico ali ob ogledu filma, Rok pa se tudi rad zavleče v svoj »moški brlog«, kot reče svoji sobi. Jelko so doma že postavili in se veselijo božiča. »Za božič sem sicer vedno doma, za silvestrovo pa nisem bil že 25 let, vedno sem praznoval na odru. Tudi letos so koncerti že dogovorjeni, a glede na stanje kaže, da bom tokrat končno silvestroval doma.«

Osebni arhiv
Z ostalimi člani Rok'n'banda so v stiku po telefonu in prek druge tehnologije.

Gostinec in hotelir

Rok pa ni le glasbenik, po čemer ga najbolj poznamo, ampak je tudi podjetnik. Skoraj deset let je imel gostinski lokal, pred 15 leti pa je na Madagaskarju, kjer že več kot 20 let živi njegov brat, odprl manjši hotel. Januarja je vse prenovil in razširil, a mu jo je zagodla korona in ga je moral zapreti. Kakšno je trenutno stanje? »Zdaj se je na Madagaskarju življenje že vrnilo v ’normalo’; sicer je treba nositi maske, a hotel in restavracija delata s prilagoditvami. Hotel je bil zaprt čez naše poletje, ko je takrat tam sicer zima, od septembra do novembra pa je poletje. Gostov je kar nekaj, a se zelo pozna, da jih je malo iz tujine, saj tudi turističnih letov z letali ni. Kaj naj rečem, ves moj posel je trenutno na čakanju,« zaključi Rok.