»ZDAJ SE VSE VRTI OKOLI MOJE PUNČKE LILIJE«

Kako je Gregor Trebušak z družino prebolel covid-19

Eva Jandl
11. 12. 2020, 20.15
Deli članek:

Voditelj informativne oddaje na Kanalu A Gregor Trebušak priznava, da uživa v dobrih in pozitivnih zgodbah, ki jih zdaj res ni veliko. A odkar je postal oče, pravi, je spoznal največje veselje, ki ga človek lahko ima.

Ana Gregorič
Zaveda se, da je njegova družina imela srečo in preživela okužbo brez resnih posledic.

Konec novembra ste povedali, da ste preboleli covid-19. Kako se počutite danes, čutite kakšne posledice? Sta bolezen preboleli tudi vaša hči in žena?

Dobro se počutim. Imeli smo srečo. Samo jaz sem imel res visoko vročino in hudo utrujenost, Urša in Lilija sta jo odnesli skoraj brez simptomov. Zato še enkrat, imeli smo srečo, da ni bilo hudo. Zdaj res poznam veliko ljudi, ki takšne sreče niso imeli.

Vrnili ste se že na delovno mesto. Poteka zaradi epidemije vaše delo kaj drugače?

Pred vrnitvijo na delovno mesto sem šel še enkrat na test, da smo bili vsi mirni. Ne, nič se ni spremenilo. Že od vsega začetka, od marca dalje, imamo v službi varnostne ukrepe in ti veljajo ves čas, za vse. In za zdaj kaže, da so učinkoviti.

M24
Gregor in Urša Trebušak sta oba delala v novinarstvu – on je voditelj, ona pa je bila novinarka, ki se je v zadnjem času preusmerila v RTT-hipnozo, novinarstvo pa postavila na stranski tir. Lansko leto sta postala starša deklici Liliji.

Kako se počutite kot voditelj informativne oddaje v teh časih, ko je toliko negativnih novic, se vas kdaj poloti malodušje? Kako ohranjate optimizem?

No, naloga voditelja je, da zvečer »zapakira« celodnevno delo ekipe. In ta ima res naporno delo, covid, covid in še enkrat covid že mesece, ja. Zato ob tem kapo dol novinarjem, da vse to še vedno predstavijo vsak dan drugače in zanimivo, predvsem pa informativno in uporabno. Priznam, toliko me tudi gledalke in gledalci že poznajo, da uživam v dobrih, pozitivnih zgodbah. Teh zdaj res ni veliko. A vsi smo v istem čolnu, zato je moja naloga, da obveščam in opozarjam. Pa da sem tudi pomirjujoč. Upam, da mi to uspeva. Za smeh pa ob koncu oddaje skrbi vsaj Aleksander Pozvek s svojimi zgodbami. Res dobro, da ga imamo!

Kaj počnete, ko se konča služba, ste doma? Kaj počnete, s čim se ukvarjate, imate kakšen hobi?

Imam malo punčko Lilijo. Vse se vrti okoli nje. Zdaj pečemo piškote, kruh, ves čas pomaga in vse hoče delati tako kot oči in mami. In to je največje veselje, ki ga človek lahko ima. Tako da sestavljam duplo kocke, pospravljam vse, kar »pade« na tla, in tako naprej. Zvečer pa je čas za novice, knjigo in kakšno dobro serijo.