Zabava

Tudi Talenti v belem se borijo s koronavirusom

M. V.
11. 12. 2020, 11.13
Posodobljeno: 11. 12. 2020, 11.20
Deli članek:

Serija se je poklonila obolelim in žrtvam epidemije.

ABC
Talenti v belem

Svetovna epidemija kovida-19 seveda vpliva tudi na zgodbe priljubljenih televizijskih serij. Tako se z virusom že nekaj časa borijo Talenti v belem (Grey's Anatomy), med drugimi je zbolela tudi glavna junakinja, dr. Meredith Gray (Ellen Pompeo).

Včeraj pa je bila na sporedu posebna epizoda, v kateri so se ustvarjalci serije poklonili vsem žrtvam te bolezni. Z novim virusom se okuži mama zdravnice Mirande Bailey (igra jo Chandra Wilson). Ta že trpi za Alzheimerjevo boleznijo, zato jo okužba s korono zelo prizadene in kasneje v bolnišnici umre, ker ji odpovedo notranji organi. Zelo čustvena epizoda se konča z nagovorom in posvetilom vsem tistim, ki so bitko z virusom izgubili, in tistim, ki so jo komaj preživeli. »Tudi ko pacienti umrejo, ne izgubijo svojih obrazov. Niso neznanci. So več kot le statistika. So ljubljeni sinovi, hčere, bratje, sestre, matere, očetje, strici, tete …« na koncu epizode govori Wilsonova, medtem ko dr. Bailey sedi ob umirajoči mami. Našteje tudi nekaj konkretnih imen, nato pa pred odjavno špico preko zaslona poleti na tisoče resničnih imen obolelih za kovidom.

Scenaristka Zoanne Clack je povedala, da je epizodo navdihnila njena mama, ki je virus komaj preživela. »Ko se je borila za življenje, sem bila tako besna, da bi se lahko zapisala v zgodovino kot ena od brezimenih in brezobličnih žrtev tega virusa. A vse te številke imajo imena in družine, zato posvetilo na koncu epizode.«