Živi v leseni hiški

Jasmina Kandorfer: »Najbolj smešen komentar je bil, da sem satanistka«

Eva Jandl
9. 12. 2020, 21.33
Deli članek:

Televizijska voditeljica oddaje Klepet ob kavi Jasmina Kandorfer je med prvo karanteno v aprilu postala mamica deklici Gaji, javnost pa malce razburila s svojo posebno porodno zgodbo. Bi ponovila porod doma?

Planet TV
Porodniški dopust ni dopust v nobenem pomenu, pravi.

Med prvo karanteno ste postali mamica, deklico ste rodili doma. Vaš porod doma je sprožil mnoge komentarje, so vas prizadeli? Bi znova rodili doma, bi z drugim otrokom ponovili izkušnjo, tudi z zaužitjem placente?

Vse življenje razmišljam s svojo glavo in počnem stvari, ki posledično sprožajo komentarje. Porod doma in zaužitje placente je povsem naravna stvar in menim, da so pogumne tiste, ki gredo roditi v porodnišnico, saj tam redko nudijo pogoje, ki bi sprožili naravne hormone, ki pravzaprav speljejo celoten porodni proces. To, kar je naravno, je zagotovo tudi najlažje in najbolj zdravo za telo, sama pa živim in učim zdrav življenjski slog. Najbolj smešen komentar, ki sem ga prebrala o sebi, je bil, da sem zagotovo satanistka, ker sem pojedla placento. Ta me je res nasmejal.

Planet TV
Jasmina živi sredi narave, zato karantene niti ne čuti.

Ste si privoščili porodniški dopust ali že delate?

Porodniški dopust ni dopust v nobenem primeru, še najmanj pa v mojem. Ideje ves čas švigajo in tako se je rodila tudi ideja za spletno akademijo za zavestne starše, ki želijo zanositi ter roditi in vzgajati na naraven način. Akademijo sem poimenovala po svoji hčerki – Gaja. Trenutno tudi pišem novo knjigo in dodajam nove člane našemu projektu, tako da je pestro.

Kako preživljate dneve v drugi karanteni, kaj počnete? Kako je dojenčica, se že razgleduje, vas osrečuje?

Pri nas se v resnici ni kaj dosti spremenilo. Živim v leseni hiški ob gozdu, v bližini je vodni izvir in zrak je čist. To pa so pogoji, ki človeka zadovoljijo in polnijo v vseh pogledih. Gaja že pridno vadi korake, veliko se igra tudi sama, medtem ko jaz pišem, kreiram, telovadim, meditiram ... Divje pa uživam, ko norim z njo po hiši. Sem le otrok v srcu in se zelo zabavam.

Kako ohranjate svoje zdravje in visok nivo energije, optimizem?

Zdravje in visok nivo energije dodatno ohranjam z ekološko hrano, čisto vodo, pogovori in dejstvom, da delam tisto, v čemer resnično uživam. Mene delo polni, zato imam vedno dovolj energije.

Osebni arhiv
V sedmih sezonah je v svoji oddaji gostila nekaj tisoč gostov.

V svoji TV-oddaji gostite strokovnjake za zdrav življenjski slog, duhovnost ... Vas je ta tema zanimala od nekdaj? Veliko ste potovali, srečali mnogo ljudi – kdo od njih je na vas naredil največji vtis, morda spremenil vašo življenjsko pot?

Bila sem poklicana za to oddajo. Narava me je obdarila z vsemi veščinami, ki jih potrebujem, življenje mi je ponudilo vse izkušnje, ki sem jih morala doživeti, in rezultat vsega tega je oddaja Klepet ob kavi, kjer sem v sedmih sezonah gostila nekaj tisoč gostov. Potovanja me spremljajo že od najstništva, ko sem pri petnajstih za mesec in pol odšla na praktično usposabljanje na Finsko. S partnerjem sva prepotovala svet in vsaka država, ljudje, kultura, narava ... te spremeni, ti ponudi neko dodatno širino, hkrati pa tudi globino. Še posebej veliko so mi dala področja, ki so prosta civilizacijskih sledi, kjer resnično lahko začutiš, kako si del narave in kako te ta podpira. To so bili na primer nepozabni trekingi v Peruju, Sibiriji, tudi po Avstraliji, Novi Zelandiji, Šri Lanka, celo Havaji še imajo skrite kotičke, ki navdihujejo. Ob vsem tem pa ne smem pozabiti na pomembno spoznanje! Slovenija je pravi biser in hvaležna sem, da živim tukaj!