ISKRENO

Gašper Rifelj je »prekršil« svoje pravilo o zasebnosti

N.S.
5. 12. 2020, 20.20
Deli članek:

Priljubljeni glasbenik Gašper Rifelj je letos doživel same lepe stvari – postal je očka, postregel je z nekaterimi novimi skladbami in se pripravlja na izid albuma. V intervjuju nam je zaupal nekaj podrobnosti o zadnji pesmi, družini in svojih načrtih za naprej.

ROK MIHEVC
Gašper in Maja sta se odločila, da odpreta vrata svoje zasebnosti in to pokažeta v videospotu.

V prazničen december ste vstopili tako kot znate – z glasbo! Tokrat predstavljate novo pesem in videospot z naslovom Samo tvoj, ki je zelo oseben, kajne?

Da, res je, mislim, da je to ena mojih najintimnejših skladb, ki govori o pravih vrednotah, o stvareh, ki so pomembne. Govori tudi o tem, da se lahko svet popolnoma spremeni, da nam lahko vzamejo vse, a če imaš ob sebi osebo, s katero si lahko popolnoma tak, kakršen si, ki te brezpogojno sprejema in ljubi, lahko premagaš vse. To je največji uspeh in dar v življenju. Hvaležen sem, da to jaz imam.

Tokrat ste v ospredje dali svojo izbranko, plesno zvezdo Majo Geršak. Kako to?

Ko sem snemal to skladbo, sem imel pred očmi dve najpomembnejši osebi v mojem življenju, Majo in sina Brina. V tej pesmi sem videl naju z Majo. Imava točno tak odnos, ki ga pripovedujem skozi pesem, Brin pa je ta odnos samo poglobil in postavil na novo raven. Moja želja je bila, da bi videospot posnel z Majo, in ona me je v tem tudi podprla, zato sva se odločila, da narediva ta korak in skupaj kot par zaigrava v spotu. Seveda je Brin tista češnjica na torti, ki je temu videospotu dodala še več globine.

Glede na to, da ste v videospotu vi in Maja ter vajin sin Brin, kako je potekalo snemanje? Sploh ker vemo, da dojenčki nimajo veliko koncentracije za kamero ...

Na snemanju je bilo, po domače rečeno, prelepo. Snemali smo sicer že pred začetkom karantene, v Prlekiji, na zares prekrasni lokaciji Koča na samem. Videospot smo snemali dva dneva, tako da smo poleg snemanja imeli tudi čudovito druženje. Uživali smo, peli, dobro jedli in posneli še super material za spot. Sin Brin je bil ves čas mala zvezda in je vsem risal nasmehe na obrazu. Zares lepe spomine imam na to snemanje. Sploh ni občutil, da je zraven kamera, saj smo bili kot družina pristni ...

Zdi se, da zelo uživate v vlogi očeta?

Od nekdaj imam rad otroke. Zelo rad tudi poučujem, zato imam v Novem mestu svojo glasbeno šolo, v kateri imam zdaj že kar veliko »glasbenih« otrok. V vlogo očeta pa sem vstopil zelo spontano. Nisem človek, ki bi se spraševal, ali bom dovolj dober oče ali ne. Želim biti tak, kakršen sem, Brinu dati vse vrednote, ki jih cenim tudi jaz, in predvsem mu želim dati to, da verjame vase in vedno vztraja v smeri, v kateri mu srce najbolj igra.

ROK MIHEVC
Gašper je novo pesem Samo tvoj posvetil svoji izbranki Maji Geršak.

Pripravljate se na izid prvega albuma. Na glasbeni sceni ste že dolgo, ampak album boste izdali šele zdaj. Kako to?

Da, na glasbeni sceni sem že kar nekaj časa, a nisem čutil, da je še moj čas. Zadnje leto pa sem postal veliko bolj suveren in začutil sem, da je pravi čas, da ustvarim album. Čutil sem, da je veliko stvari, ki bi jih rad povedal ljudem skozi glasbo, in tako se je rodilo ogromno lepih skladb, na katere sem zares ponosen. Rdeča nit albuma so ljubezen, žalost, veselje, pozitivnost in upanje. Vse to zapakirano v moderen bendovski zvok, ki mi najbolj ugaja in ob katerem mi najbolj igra srce.  

Ker se približuje novo leto, kakšne so vaše zaobljube za leto 2021?

Predvsem si želim zdravja, notranje mirnosti in stabilnosti. Če bom imel vse to, potem bom gotovo vsemu kos.

Za konec še eno praznično voščilo za vse naše bralke in bralce ...

Drage svetovke in svetovci, čeprav je letošnji december drugačen, kot ga poznamo, vam želim, da najdete svoj notranji mir, da praznike preživite z ljudmi, ki jih imate zares radi in ki imajo radi vas. Hvala za vso vašo podporo in ljubezen, ki jo prejemam od vas, in naj bo ta december za vse nas zares čaroben.