Zabava

Pevka je na božični večer po navadi utrujena

M. V.
3. 12. 2020, 12.25
Posodobljeno: 3. 12. 2020, 12.37
Deli članek:

Predbožični dan je za Ireno Vrčkovnik po tradiciji poln opravil.

Branka Timpran
Irena Vrčkovnik

Pevka Irena Vrčkovnik pravi, da božič že od nekdaj praznuje v krogu svojih najdražjih. »Vedno sem prej vse do potankosti pospravila po stanovanju, postavila smrečico, na kateri zame nikoli ni preveč lučk, nato pa pripravila božično večerjo. Zvečer sem bila po navadi že pošteno utrujena, tako, da sem polnočnice žal največkrat prespala,« prizna.

Na božični dan pa se njena družina v celoti zbere ob kosilu, ki mu sledi simbolično obdarovanje. »Ko je bil moj ati še živ, je vedno poskrbel, da se je oblekel v Božička in je bilo obdarovanje za naše najmlajše še posebej doživeto. Sedaj to tradicijo nadaljujemo z nečakom in mojim sinom. Malce se seveda upirata, a na koncu sta zelo prepričljiva in zabavna Božička,« ju pohvali Irena, ki letos poslušalcem podarja prenovljeno pesem Lepa božična noč.

Čeprav ima takrat precej dela, je božič zanjo najlepši praznik. »To je namreč tudi čas, ko smo ljudje malo bolj omehčani, če lahko tako rečem, pa tudi bolj prijazni drug do drugega, se mi zdi. V tem obdobju smo bolj empatični, želimo si miru za vse ljudi, nekako želimo pregnati slabe misli in upamo na lepši nov začetek.«