ISKRENA

Lepa voditeljica rada nabira zdravilna zelišča

Eva Jandl
5. 12. 2020, 16.45
Posodobljeno: 5. 12. 2020, 16.45
Deli članek:

Kako vedno nasmejana in umirjena voditeljica Tanja Postružnik ohranja tako visoko raven optimizma, energije in veselja do življenja?

Revija Zvezde
Tanja pravi, da čaje doma pijejo vse leto. Poleg zdravilnih zeli pa nabira prav vse, kar čez leto ponuja narava.

Voditeljica oddaje Ljubezen po domače Tanja Postružnik ima poseben recept, kako ostaja optimistična, kar nam je razkrila v teh težkih časih, ko marsikdo išče način, kako bi se izognil mračnim mislim in skrbem. »Optimizem je lahko tudi stvar odločitve in kdo, če ne ženske, ki od jutra do večera čaramo dan, ga barvamo in bogatimo, si izmišljujemo akcije, skrbimo za dišave doma in okuse dni, smo tiste, ki energijo vlečemo včasih tudi iz petnih žil. Za ohranjanje te visoke ravni optimizma, energije in veselja do življenja je potrebno delo, sta potrebna urnik in načrt, ki mu dnevno poskušamo slediti. In tako ni časa za slabe misli, ni časa za temna očala, kajti telo in um sta pretkana – če izmučiš telo, je um krotkejši, če izmučiš um, pa je telo prav tako brez energije. Prisegam torej na prvo in potem sta prava – zdrav duh v zdravem telesu,« je dejala vedno nasmejana in umirjena Tanja.

USTVARJALNA

Poleg dela z glino, ki je v Tanji zadnje čase prebudila novo strast do ustvarjanja, je Tanja menda tudi prava poznavalka zdravilnih zelišč. Jih sama nabere, posuši, sestavlja svoje čaje? »Drži, sem nabiralka ne le zdravilnih zeli, temveč tudi vsega ostalega, kar čez leto ponuja narava. Nabiram, sušim in mešam, čaje pijemo vse leto, obogatim jih z domačim medom, limono, tudi ingverjem.«