Žiga Deršek

Finalist v oddaji MasterChef je v pesmi združil božič, čokolado in glasbo

Eva Jandl
2. 12. 2020, 21.46
Deli članek:

Finalist v oddaji MasterChef, radijski voditelj in pevec Žiga Deršek je razkril delček svoje nove, praznične pesmi in nam zaupal, kdaj se bo končno zgodila poroka z Evo!

Matic_Trepelj
Žiga s svojo ljubljeno

Prihajajoči videospot za praznično skladbo si napovedal na precej zanimiv način – na družbenih omrežjih, in sicer tako, da si se pogovarjal z Božičkom ...

Glede na to, da se je vse zgodilo v dveh tednih, mi zaradi časovne stiske ni preostalo drugega, kot da izid projekta napovem drugače, kot bi ga sicer. Videospot je bil še v montaži, promocijske fotografije v obdelavi, ko sem prek drugega vira že sodeloval z animacijsko skupino, ki bi ob normalni decembrski situaciji skrbela za presenečenja otrok s prazničnimi predstavami po vsej Sloveniji. Odpadlo jim je več kot tristo predstav. Ker želijo del svojega poslanstva prestaviti na splet, sem jih pri tem podprl z videoklici njihovemu Božičku ter ga prosil za novo skladbo.

Kako je nastajala pesem Božič bo?

Božič obožujem že od nekdaj. Zahvalim se lahko družini, ki mi ga je z leti pričarala takšnega, kot naj bi bil: topel, iskren, miren, prijazen. Računam na to, da ga letošnja situacija ne bo pretirano pokvarila. Je le praznik, ki je namenjen družini. Pred kratkim so me še kontaktirali iz Čokoladnice Lucifer, mi čestitali za dobro uvrstitev v MasterChefu in razkrili, da so navijali zame. Takrat se je pojavila želja po sodelovanju. In kot strasten čokoholik sem dobil veliko motivacijo za ustvarjanje. Napisal sem melodijo za pesem in trdno držal pesti, da bi imeli moji glasbeni sodelavci čas sodelovati z menoj, saj ta projekt ni bil načrtovan.

Torej se ti je predčasno izpolnila še ena glasbena želja?

Ja, ekipa, s katero delam in ji zaupam, je dejansko imela čas. Eva sploh ni mogla verjeti in slediti vsemu dogajanju. Na koncu sem prosil tudi njo, ali bi nastopala v videospotu, in vesel sem, da je moji nevsiljivi želji ugodila.

Matic Trepel
Žiga Deršek

Kakšna čokoladna ekstaza nas čaka v sodelovanju z Luciferjem?

Jokal sem, ko sem prvič vzel izdelek v roke. Okusi so božanski: višnja v kombinaciji z belo čokolado, božični cimet z lešnikom in karamelo, kot najlepši spomin na oddajo MasterChef Slovenija in moje prvo kuhanje ter navdušenje Karima Merdjadija nad mojo jabolčno pito pa smo dodali pralineje z okusom jabolčne pite po dragocenem receptu moje babice. Omejena izdaja bombonjere je na voljo na www.lucifer-chocolate.si, najdete jo pod Christmas Masterpiece.

Evo si zaročil že pred dvema letoma. Veš, da zaroka velja samo eno leto? Že vesta, kje, kdaj, kako bi se poročila?

Vem, ja. (smeh) Vendar se s tem ne obremenjujeva. Želiva si intimno, preprosto poroko, na kakšnem lepem vrtu. Do zdaj še nisva našla lokacije, ki bi nama ustrezala, poleg tega sva se vmes selila. Iskreno povem, da si svatbe z zaščitnimi maskami ne želiva, in trenutno sva se skupaj v čokolado potopila. (smeh) Me zanima, komu je šlo več živcev ob tem projektu. Meni z načrti ali Evi z mano, haha. Vsekakor pa sva na koncu zmagala oba. Brez nje tudi mojega dela ne bi bilo.