»DOŽIVLJAM PRAVI OSEBNI PREPOROD!«

Manca Špik zaradi hčerke obiskuje psihoterapevta

Eva Jandl
30. 11. 2020, 20.00
Posodobljeno: 30. 11. 2020, 21.28
Deli članek:

Lepa pevka in mamica Manca Špik nam je zaupala, čemu se je posvetila med karantenama in zakaj se je odločila obiskati psihoterapevta.

Osebni arhiv
Manca že eno leto obiskuje psihoterapevta.

Pevka Manca Špik (40) drugo karanteno preživlja v Ljubljani, v nasprotju s prvo, ki jo je s hčerko Lano preživela v domači Bohinjski Beli. »Smo predvsem doma, se ne družimo z ostalimi in se večkrat odpravimo na sprehod v naravo,« pravi Manca, ki je na željo hčerke Lane tudi že okrasila stanovanje: ena smrečica stoji v hčerkini, ena pa v dnevni sobi. Bere knjige, vadi petje, včasih tudi na daljavo. »Sem pridna in veliko vadim, saj je petje moje poslanstvo,« pove, sicer pa doživlja pravi osebni preporod: »Ta karantena mi je res veliko dala, doživljam pravo osebno transformacijo.«

»PREMIKAM SE NAPREJ«

Manca namreč že eno leto obiskuje psihoterapevta. »Čutila sem, da svoji hčerki predajam nekatere vzorce, ki mi niso všeč. In ker ne želim biti povprečna mama, ampak želim biti nadpovprečna mama, sem se odločila, da končno razčistim in predelam, in tako sem se odločila za obiskovanje psihoterapevta. Moram povedati, da sem se zelo spremenila, mnogo stvari sem predelala,« pripoveduje Manca z nežnim in iskrenim glasom. »V vsakem človeku je moč, da se spremeni. Mnogo ljudi ima težave in tudi sama jih imam, a jaz bi jih rada presegla, saj želim, da ima hčerka umirjeno in samozavestno mamo. Vzorci, predsodki, prepričanja – vsega tega se želim osvoboditi, in moram povedati, da vsak dan odkrijem kaj novega o sebi. Ne tacam na mestu, ampak se premikam naprej. Za to je potrebnega res veliko poguma, saj ni lahko sebe raziskovati, zakaj smo takšni, kot smo. A ko spoznaš, da si takšen tudi zato, ker so te tako naučili, je lažje, ker veš, od kod si neki vzorec dobil. Hvaležna sem, da sem lahko s hčerko doma, da sva še bolj poglobili odnos. Zdaj je čas, ko smo vsi na preizkušnji, in samo od nas samih je odvisno, kaj se bomo iz vsega tega naučili,« nam je še povedala.