Zabava

Iris Mulej hči obdarila z magično morsko deklico

M. V.
30. 11. 2020, 12.20
Posodobljeno: 30. 11. 2020, 12.24
Deli članek:

Najljubša igrača manekenke je bil zajček, ki ji ga je sešila mama, zdaj pa se z njim kdaj igra tudi njena hči.

M24
Iris Mulej

Nekdanji miss Slovenije in model Iris Mulej je v otroštvu delal družbo rjavi zajček, ki ji ga je iz krpic sešila mama. Še vedno ga ima spravljenega doma v Sloveniji. Ko je na obisku pri babici, se z njim igra tudi njena hči Isabella. »A niso najbolj posebne igrače, ki jih nekdo sam naredi iz srca,« pravi Iris, zato je letos hčerki podarila dobrodelno Unicefovo punčko (oziroma morsko deklico) iz cunj.

osebni arhiv
Iris je hčerki podarila morsko deklico iz cunj.

»Ko sem Isabelli povedala, da bodo zaradi morske deklice, ki sva jo posvojili, otroci tam daleč daleč stran v Afriki deležni pomoči, se je za hip zamislila. Opazila sem sočutje ter žalost v njenih očeh. Vprašala me je: 'A so otroci brez mamice?' Razložila sem ji, da sicer mamico imajo, vendar nekaterih drugih stvari nimajo, kot so kvalitetna hrana, čista voda, sobica in postelja, vitamini in zdravila, igrače in šolske potrebščine ... Nekatere stvari so našim otrokom rojenim v zahodnem modernem svetu samoumevne in ravno zato ji poskusim približati to, da veliko otrok nima vsega tega, kar je njej nekaj čisto običajnega. Ob tem se vedno zamisli in reče, da je ona vesela, ker ima vse to,« je z nasmehom povedala Iris in še dodala: »Isabella v svojih igračah vidi svoje prijatelje, se z njimi pogovarja, igra, z njimi zvečer tudi zaspi, za nekatere igrače pa pravi, da so tudi čarobne in prav tako velikokrat reče za UNICEF-ovo punčko, da je čarovna. Malce po svoje pove besedico čarobna, kar vse skupaj naredi še bolj srčno,« je izdala Iris.

In dodala še: »UNICEF-ova morska deklica je čarobna, ker v svoji obliki in podobi združuje same dobre misli in želje marljive prostovoljke, ki jo je ustvarila, z donacijo pa je pomagala nekaj otrokom v tretjem svetu. In Isabella se z njo zelo rada igra. Kaj drugega kot čarovnija pa je potem ta morska deklica?!«