15 LET

Nina je bila vedno bolj skromne narave

Eva Jandl
27. 11. 2020, 21.25
Deli članek:

Pevka pravi, da je za njo 15 let glasbenega ustvarjanja, ki je zanjo edini vir zaslužka, in se spominja, da ji ni bilo vedno postlano z rožicami.

Matic Kremžar
Nina Pušlar.

Glasbenica in pevka Nina Pušlar (32) je vse svoje koncertne načrte že prestavila v leto 2021 oziroma na čas, ko bo izvedba koncerta z zdravstvenega vidika varna. Ta čas ustvarja svoj sedmi studijski album, se rekreira, bere in preživlja čas z najbližjimi. Kot nam je povedala, je sicer glasba njen edini vir zaslužka. »Že 15 let je nastopanje, koncertiranje in ustvarjanje glasbe moj edini vir zaslužka. Pot je bila pogosto neizprosna, ko pogledam nazaj. Za mano je veliko let odrekanja, vztrajanja tudi takrat, ko ni bilo lahko. Težko si predstavljam, da bi se takšna situacija zgodila pet ali deset let nazaj,« pravi Nina.

arhiv Media24
Nina leta 2005, ko je nase opozorila z zmago v Bitki talentov.

VEČPLASTNA PROBLEMATIKA

»Veliko sem v zadnjih letih ravno zaradi tega razmišljala tudi o svoji prihodnosti in moj način življenja je bil vedno bolj skromne narave,« je iskrena. »Razmišljala sem tudi o tem, da mi mogoče kdaj v prihodnosti ne bo dano, da opravljam svoj poklic na način, kot bi želela. Sicer si je takšno situacijo kdorkoli izmed nas kljub vsemu težko predstavljal. Omejitev kulturnih dogodkov je precej bolj večplastna stvar, kot se morda zdi. Položaj ni slab le za 'kulturnike', ampak za vse v tej industriji, zato upam, da se bodo razmere čim prej normalizirale in ne bo prevelikih negativnih posledic.«