BREZPLAČNO RAZVEDRILO

Martina Ipša: »Ker ven ne smemo, bom nastopala od doma"

M.V.
26. 11. 2020, 06.55
Deli članek:

Stand up komičarka Martina Ipša bo v soboto ob 20.00 prek svojega instagram profila zabavala ljudi. »Plan je, da se bomo družili enkrat tedensko,« pravi.

Marko Delbello Ocepek
Socialno distancirana je Martina Ipša poimenovala dogodek, ki bo potekal kar v njeni dnevni sobi.

Zdaj se zapiramo v svoje domove, vi pa ste se odločili svojo dnevno sobo »odpreti« vsem. Zakaj?

Ravno zato, ker smo zaprti in se mi zdi, da smo že vsi nemirni, sem se odločila za to. Vem, da res potrebujem nekaj zabave, in verjamem, da drugi tudi. Zato sem pomislila, da je edino smiselno, da se zabavamo skupaj. V moji dnevni sobi. V bistvu ste vsi vabljeni na obisk in še lepo obleči se ni treba.

Zakaj je humor v teh časih še posebno pomemben?

Pomemben je, ker smo dnevno bombardirani s toliko negativizma, da se hitro lahko zgodi, da je vse videti črno in da ni več kaj dosti lepega. Zato je pomembno, da se družimo, sprostimo in smejimo. Če ne gre drugače, pa virtualno.

Kako se vi spopadate s trenutno krizo, imate kakšen nasvet za nas ostale?

Tudi jaz imam težke trenutke, ampak si govorim, da bo tudi to minilo. Tako mi je lažje. Meni pomaga, da delam stvari, za katere si prej nisem vzela časa. Berem, kuham, urejam stvari doma in, kar je zame najbolj pomembno, se dobivam na virtualnih zmenkih s prijatelji.

Kako bo koronakriza na dolgi rok vplivala na stand up in stand up komike?

Težko rečem. Dejstvo je, da nas je zelo udarila, tako kot je mnoge v Sloveniji. Če nič drugega, zdaj nimamo izgovora, da nismo imeli časa ustvarjati novega materiala, ker nastopamo. Se bo pa korona zagotovo priplazila v naše nastope in bo kaj govora o tem.

Vaša najljubša šala na račun korone?

V bistvu je nimam. Mislim, da je imam tako »poln kufer«, da se mi niti šaliti ne da o njej.