GOSPOD IN GOSPA BOŽIČEK

Še vedno skupaj zato, ker nista poročena

M.V.
26. 11. 2020, 06.45
Deli članek:

Igralski par Goldie Hawn in Kurt Russell ne nastopata prav pogosto skupaj v filmih, a zdaj spet igrata gospoda in gospo Božiček v praznični družinski komediji Božične kronike 2.

Profimedia
Čeprav sta skupaj že skoraj štiri dekade in sta bila oba precej iskana igralca, sta Goldie in Kurt skupaj posnela le pet filmov: Family Band, Čez krov, Vojakinje ter Božične kronike 1 in 2.

Premiera filma je sovpadla ravno z Goldijinim 75. rojstnim dnem, zato jo je Kurt (69 let) na odru presenetil s torto in jo skoraj spravil do solz.

Igralski par je skupaj že sedemintrideset let, a sta menda še vedno zaljubljena in se obsipata s pozornostmi. Spoznala sta se že daljnega leta 1966 pri glasbenem filmu Family Band, a iskrica med njima je poskočila šele leta 1983, ko sta snemala film Vojakinje. Od takrat sta nerazdružljiva.

PSIHOLOŠKI UČINEK

Presenetljivo Goldie trdi, da je skrivnost njune srečne zveze ta, da nista poročena. »Če bi bila, bi se že zdavnaj ločila,« je prepričana. »Zakon je zanimiva psihološka zadeva. Če se moraš počutiti z nekom zavezanega, potem je pomembno, da se poročiš. Če pa si samostojen in v tem uživaš, se psihološko počutiš bolj svobodnega v svojih odločitvah, če nisi poročen. Tako se jaz odločim, da ostanem s Kurtom. In Kurt se sam odloči, da ostane z mano. In všeč nama je izbira.«

OTROCI IN HUMOR

Zanimivo je tudi, zakaj se je Goldie zaljubila v Kurta: »Všeč mi je bilo, kako se obnaša do mojih otrok. Res je bil z njima nekaj posebnega. Znal je z otroki, kar se mi je zdelo čudovito,« prizna igralka, ki ima iz zakona z glasbenikom Billom Hudsonom sina Oliverja (44 let) in hči Kate (41 let) – oba sta igralca, prav tako tudi Wyatt (34 let), ki ga imata s Kurtom. Tudi Kurt ima sina Bostona (40 let) iz zakona z igralko Season Hubley. Igralec pravi, da ga Goldie še vedno navdušuje s svojim humorjem. »Polepša mi dan s svojimi šalami.« In prizna, da je ona »kriva«, da ohranja svojo postavo. »Prepričan sem, da bi se že popolnoma razpustil in zredil, če ne bi bilo nje.«