SLAVNOSTNO

Glasbeni večer, poln presenečenj in zabave

N.S.
25. 11. 2020, 21.21
Deli članek:

V Los Angelesu so pod strogimi zaščitnimi ukrepi podelili tradicionalne ameriške glasbene nagrade (AMAS), kjer je slavila 30-letna Taylor Swift, seveda pa ni manjkalo bizarnih, sočnih, zanimivih in ekscesnih trenutkov.

Profimedia
Jennifer Lopez je s svojim nastopom dokazala, da je kraljica šova.

Podelitev glasbenih nagrad, ki so jo gledalci spremljali pred svojimi domačimi zasloni, le peščica pa jo je lahko spremljala tudi v živo, je potekala z mešanico nastopov v živo in vnaprej posnetih glasbenih elementov.

Profimedia
The Weekend je že drugič letos nagrado sprejel provokativno – s številnimi prevezami in modricami.

»Bilo je dolgo leto, in zdaj, ko se leto 2020 končno končuje, je čas, da se spomnimo, da smo vsi del ene države. Moramo se pozdraviti,« je med uvodnim pozdravom povedala voditeljica večera, igralka Taraji P. Henson. Na odru je tako navdušil tudi Justin Bieber, ki je zapel svoji uspešnici Lonely in Holy, nato pa se mu je pridružil tudi Shawn Mendes za duet Monster. Med zmagovalci je bila tudi Becky G, ki je bila okronana za najboljšo latino umetnico in je svojo nagrado namenila priseljenskim delavcem. K-pop skupina BTS je zmagala v kategorijah za najboljšo pop rock skupino in najboljše izvajalce na družbenih omrežjih, prireditev pa so zaključili s svojima hitoma Dynamite in Life goes on. Raperka Megan Thee Stallion je svoj prvi nastop na ameriških glasbenih nagradah zaznamovala s pesmijo Body, kasneje pa je prejela nagrado za najboljšo rap/hip hop pesem WAP, ki jo je predstavila skupaj s Cardi B. V kategoriji najboljših novincev jo je premagala pevka Doja Cat, ki je bila imenovana tudi za najboljšo soul/R&B izvajalko. A zvezda večera je bila ponovno 30-letna Taylor Swift, ki je bila na podelitvi ameriških glasbenih nagrad AMA znova razglašena za izvajalko leta, slavila pa je še v dveh kategorijah. Vsestranska glasbenica je tokrat tudi postavila nov rekord, saj je že šestič slavila v kategoriji izvajalka leta po izboru oboževalcev. Čeprav se podelitve ameriških glasbenih nagrad ni udeležila, se je oboževalcem za podporo ob novem albumu Folklore zahvalila prek videoklica.

Profimedia
Svojo ljubezensko zvezo sta potrdila igralka Meghan Fox in glasbenik Machine Gun Kelly.

Profimedia
Nepremagljiva Taylor Swift je že šestič slavila v kategoriji izvajalka leta po izboru oboževalcev.