Transdiva

Salome: Udeležba v resničnostih šovih je samo delo

Eva Jandl
23. 11. 2020, 20.53
Posodobljeno: 23. 11. 2020, 21.58
Deli članek:

Zgovorna Salome dneve preživlja s čopičem v roki, končno je naslikala avtoportet. Bi se podala v še kakšen resničnostni šov?

Miran Juršič
Včasih slika cel dan, pozabi jesti in piti.

Priljubljena transdiva Salome je že med pomladjo razkrila, da je med karanteno začela slikati, in pokazala svoja prva dela; najraje slika portrete medijskih osebnosti. Zdaj, ko je ponovno doma, pa se je končno opogumila in naslikala še avtoportret, za katerega je prejela kar nekaj pohval. »Nisem posebno ponosna na to sliko, vse moje slike so mi ljube in jih občudujem. Kar ne morem verjeti, kaj nastaja pod mojimi prsti. Zelo lep občutek je in zelo zelo sem vesela, da sem odkrila nov hobi. Zdaj v karanteni imam veliko časa. Zgodi se celo, da ima cel dan čopič v roki. Pozabim celo jesti in piti, ker čisto 'padem noter',« nam je povedala Salome. »Zasvojena sem s portreti, ker menim, da tega ne zna vsak. Rada slikam znane osebnosti iz sveta glasbe, in teh je res veliko. Odločim se šele, ko neko tako osebo začutim.« Njene slike krasijo že kar nekaj slovenskih domov, kmalu pa bomo morda lahko obiskali njeno prvo razstavo.

Špas teater
Blestela je v slovenski in hrvaški različici predstave Menopavza.

»Lepo so mi plačali«

Salome je tudi igralka. Nazadnje je blestela tako v slovenski kot hrvaški predstavi Menopavza. Zdaj dneve preživlja doma. Če ne slika, sprehaja svojo psičko Kali. Salome je sicer stara znanka iz resničnostnih šovov: leta 2009 se je udeležila šova Kmetija slavnih kot prva transspolna oseba v slovenskih resničnostih šovih. Leta 2017 je dosegla tretje mesto v šovu MasterChef Slovenija. O šovih nam je povedala: »Moja udeležba v tovrstnih šovih je bilo moje delo in samo delo. Zmeraj sem bila lepo plačana, zato sem se odločala in sodelovala. Saj ne vem, če obstaja še kakšen šov, v katerem nisem bila,« pravi v smehu in pomenljivo doda: »V Zvezde plešejo še nisem bila.«

Osebni arhiv
Končno je naslikala avtoportret.