Zabava

Namesto oblek šiva igračke

M.V.
22. 11. 2020, 14.40
Deli članek:

Trenutne razmere in njena trinoga psička Smoki so Uršo Drofenik spodbudile, da se je lotila novega izziva ter ustvarila Zverinico in Zvezdico.

osebni arhiv
Urša s svojimi Zverinicami in Zvezdicami

Koronakriza je oklestila delo in prihodke tudi modnim oblikovalcem, zato se je Urša sklenila podati v novo avanturo.

Že prej je začela sodelovati pri dveh projektih za otroke, a se zaradi letošnjih posebnih razmer stvari ne premikajo naprej. »Jaz pa sem polna idej! Tako je nastala kratka pripoved Zverinica in Zvezdica, zraven pa še mehki lutki. Vsak detajl je premišljen, skrbno izrezan in zašit. Imam že ideje za naprej, kako bom razvijala zgodbo in artikle,« je navdušena.

osebni arhiv
Trinožna Smoki, ki je navdihnila Uršo in izboljšala njeno življenje.

Navdih za Zverinico in Zvezdico ji je dala kar njena trinoga psička Smoki, ki jo je lani posvojila iz zavetišča. »Odkar jo imam, se mi vse obrača na bolje,« je prepričana. »Zaradi nje se tudi selim v drugo stanovanje, kjer mi bo kužek dovoljen. Je del družine in je ne dam. Ona je tako posebna ... Rada ima ljudi, ves čas je dobre volje. Je zelo nežna, hkrati pa pravi 'banditos', ogromno smeha in pozitivne energije je prinesla v naše življenje,« je hvaležna Urša, ko pripoveduje, koliko je ta malce posebna kepica naučila tako njo kot njena otroka Klaro in Matica. »Glede na to, da je brez sprednje tačke, je noro aktivna, gibčna, srečna. Zanjo ni ovir. Zato mi je vsak dan v navdih in me spomni, da nimam za kaj jamrati. Hvaležni moramo biti za vse tisto, kar v danem trenutku imamo.« Uršina družina je sicer ponosna lastnica še enega pasjega ljubljenčka, kitajskega golega psa Rokyja.