LUKA NIŽETIĆ

Kljub razmeram je našel svoj mir

Eva Jandl
21. 11. 2020, 13.40
Deli članek:

Hrvaški pevec Luka Nižetić ni podlegel slabemu razpoloženju, ker ne more nastopati, ampak se raje posveča meditaciji, treningu in glasbenemu ustvarjanju. In tako ga je tudi našla najnovejša, nekoliko drugačna pesem, pravi.

Borno Hržina
Luka pravi, da je res še vedno samski, a se to lahko kaj hitro spremeni.

Postavni hrvaški pevec Luka Nižetić je pravkar izdal novo pesem in jo premierno predstavil na Radiu Aktual. Njen naslov je Ka more je život in Luka pravi, da je najboljša pesem njegove kariere. Oglasil se nam je iz Zagreba, kjer živi. Kako preživlja te posebne čase? »Priznati moram, da sem ob vsem tem, kar se dogaja okoli nas, našel svoj mir, meditiram in se posvečam ustvarjanju glasbe. Pomembno je, da človek najde svoj ventil, da se sprosti, in potem lahko funkcionira najbolje, kolikor je mogoče.«

Mišičasti Luka svoj mir najde tudi ob redni telovadbi in se prav vsak dan odpravi v fitnes ali na katero drugo dejavnost. »Že leta treniram vsak dan, razen med vikendi, ko imam počitek. Zjutraj najprej sprehodim svojega psa, nato se odpravim na trening. Takšna rutina mi daje ravnovesje. S svojim psom Chako, pasme haski, se res veliko potepam po naravi in tako najdem svoj zen in sproščenost.« In ljubezen? Luko so v preteklosti povezovali že s številnimi znanimi Hrvaticami, a ima še vedno status samskega moškega. »Uživam v samoti, ampak to se lahko hitro spremeni.«

Borna Hržina
Pesem Ka more je život je četrti singel s prihajajočega petega studijskega albuma.

Pesem je želel deliti

»To pesem sem čakal polnih 15 let. Iskala me je, zdaj pa me je našla. Tokrat gre za delo, ki se precej razlikuje od mojih prejšnjih – prepoznavno veselih in ritmičnih skladb. Pesem sem že na začetku doživel zelo čustveno, je zelo blizu mojemu trenutnemu emocionalnemu stanju. Prepričan sem, da bo tudi ta melodija v poslušalcih vzbudila pozitivne občutke, občutke sreče, občutke, ki nam jih vzbudijo spremembe v življenju, ter trenutno in vedno tako pomembni optimizem, ki nam bo v teh časih pomagal prav vsem!« opiše Luka, ki je pesem sicer najprej želel poslati na festival, a ker bi jo zaradi tega moral za dlje časa zapreti v predal, se je odločil, da jo bo raje izdal kar takoj. »Nisem želel čakati. Želel sem jo čim prej pokazati ljudem, jo deliti s poslušalci. Hvaležen sem , ki mi je zaupal ter zame napisal to čudovito skladbo. Ta pesem z nekaj besedami opiše naša življenja,« nam je še povedal.

Osebni arhiv
Pevec ima zelo rad svojega psa pasme haski, ki ga je poimenoval Chaka. Z njim se najraje potepa po naravi, kjer najde svoj zen, pravi, včasih pa se Chaka z njim odpravi tudi na sestanek ali v studio.