Težko življenje

14-letni zvezdnik kuharskega šova izgubil boj s hudo boleznijo. Pred tremi leti oče ubil mamo in sebe

R.T.
18. 11. 2020, 09.28
Posodobljeno: 18. 11. 2020, 09.28
Deli članek:

14-letnik je v ponedeljek za vedno zaprl svoje oči.

Instagram - MasterChef Junior
Ben Watkins

Ben Watkins, 14-letni zvezdnik priljubljenega kuharskega šiva MasterChef Junior, je v ponedeljek preminil v otroški bolnišnici Lurie v Chicagu, je sporočila njegova družina. Fantu so julija diagnosticirali maligni fibrozni histiocit. Dečkova družina je medijem povedala, da ima le pet drugih ljudi na svetu to redko bolezen, ki prizadene mehka tkiva, poroča TMZ.

"Naš Ben je v ponedeljek popoldan odšel k pokojni mami, potem ko se je leto in pol boril z rakom," sta sporočila njegova babica Donna Edwards in stric Anthony Edwards.

"Potem ko je septembra 2017 izgubil oba starša, smo občudovali Benovo moč, pogum in ljubezen do življenja," sta dodala in zapisala: "Ben je v svojih 14 letih na Zemlji zelo trpel in tolažimo se s tem, da je trpljenja končno konec in da je vedel, da ga imajo mnogi radi". Benov oče Mike Watkins je namreč leta 2017 ubil svojo soprogo in Benovo mamo Leilo Edward in sodil tudi sebi. Takrat je Ben snemal šesto sezono MasterChef Junior, ki je bila predvajana naslednje leto. 

Od Bena se je na Twitterju poslovil tudi Gordon Ramsey.

"Ben, bil si neverjetno nadarjen amaterski kuhar in še pogumen mladenič. V tvojem mladem življenju je bilo veliko težkih preobratov, vendar si vedno vztrajal. V teh težkih časih Benovi družini pošiljam vso svojo ljubezen," je zapisal.