Raay in Marjetka

Glasbeni dvojec ganil z novim videospotom

Katja Kaja Mejač
21. 11. 2020, 18.01
Posodobljeno: 21. 11. 2020, 21.43
Deli članek:

Raay in Marjetka, ki ju vsi poznamo pod uspešnim glasbenim imenom Maraaya, sta pred dnevi izdala videospot za novo pesem Drevo, ki je takoj naletel na pozitivne odzive.

Osebni arhiv
Raay in Marjetka sta uspešen glasbeni duet Maraaya.

Zakonca sta letošnjo prvo karanteno izkoristila za glasbeno ustvarjanje in kot dvojec Maraaya pred dvema mesecema navdušila s prvo pesmijo v slovenskem jeziku Obujem nove čevlje.

Svojo zgodbo zdaj nadaljujeta s prelepo balado Drevo, ki govori o družinski ljubezni, besedilo pa je tudi tokrat napisala Marjetka. V duhu njune pesmi smo se z glasbenikoma pogovarjali ravno o njuni družini, ki v samem videospotu igra ključno vlogo.

Raay, v videospotu lahko vidimo tvojo mamo in očeta, pa tudi obe polsestri, polbrata, nečakinjo … Ste povezani v tako razgibani družini?

Raay: Mi smo že od malega živeli narazen, lahko pa rečem, da je šlo po očetovi in po materini strani za zelo srečno otroštvo. Mama je imela potem še eno hčer, oče še dva otroka, tako da smo na več koncih širili korenine naših dreves. Morda nismo popolnoma »kot rit in srajca«, smo pa seveda povezani, si pišemo, se slišimo, smo skupaj ob praznikih in rojstnih dnevih.

Če se ne motim, je v večjem številu predstavljena Raayeva družina, Marjetka, so tvoji bolj sramežljivi?

Marjetka: Tokrat sva se odločila za Raayevo družino, ker je tudi večja, kar pomeni več ljudi in več zanimivih kadrov. Je pa moja mami že nastopila v videospotu za pesem Obujem nove čevlje. Sama imam od ožje družine samo še mami in brata, a bomo tudi njiju zagotovo še kje porabili za statiste.

Raay: Tokrat je bila Marjetka tudi kot pripovedovalka zgodbe, za veliki finale pa je še ona prišla k svoji družini, kar predstavlja nekakšno rdečo nit videospota.

Osebni arhiv
Raay v spotu nastopa s svojo mamo in sestro Janino.

Kakšni pa so odnosi znotraj tvoje družine, Marjetka, komu se najlažje zaupaš in kdo ti predstavlja največjo oporo?

Marjetka: Očeta in starih staršev nimam več, imam samo še mami in brata. Z mami sva res že vse življenje zelo povezani, imava zelo prijeten in prijateljski odnos. Slišiva se skoraj vsak dan, včasih govoriva tudi samo o tem, kaj sva skuhali in kaj se je jedlo. Lepo je, da se slišiva, oba z Raayem imava rada, da pride k nama. Včasih jo tudi kar na počitnice vzamemo s seboj. Tako da, ja, zelo sva povezani.

V videospotu imata manjšo vlogo tudi vajina sinova. Tudi onadva kažeta glasbeno nadarjenost?

Raay: Ves čas sta obkrožena z glasbo, s poslom in vsem, s čimer se ukvarjamo, tako da kažeta predvsem zanimanje za vse, kar ustvarjamo, in seveda tudi nadarjenost. Zanima ju predvsem, kaj je v ozadju, kako pesem pride v javnost, in mislim, da je to en velik plus, da doživita tudi to glasbeno ozadje oziroma ozadje ustvarjanja risank.

No, malo za šalo, hitro odraščata, najstništvo je že skoraj za vogalom. Kako gledata na odraščanje svojih sinov?

Raay: Ja, hitro, prehitro vse skupaj teče.

Marjetka: Veseliva se vsakega njunega obdobja, tudi kot starša rasteva, ko opazujeva, kako odraščata. Vedno znova se učiva, vedno znova sva presenečena, saj imava včasih občutek, da sva kot starša na pravi poti, včasih pa, da delava vse narobe. (smeh) A mislim, da se s tem soočamo vsi starši. Predvsem si želiva, da odrasteta v poštena, navihana, samozavestna fanta, ki bosta živela svoje življenje in sanje, midva pa jima bova vedno v oporo.

Vem, da je to morda delikatno vprašanje, a vseeno: pred leti sta v enem izmed intervjujev omenila, da si želita tri otroke. Je želja še prisotna?

Raay: Vprašanje za milijon dolarjev … Preden sva imela prvega otroka, sva rekla, da bi imela tri. Nikoli ne reci nikoli, če se zgodi spontano …

Marjetka: Ha ha ha!