Zabava

Umrl sin Roberta Redforda

M. V.
20. 10. 2020, 09.18
Posodobljeno: 20. 10. 2020, 11.21
Deli članek:

Po dolgem boju je bitko z boleznijo izgubil James Redford.

Profimedia
Robert Redford s pokojnim sinom Jamesom

V 59. letu starosti je na svojem domu umrl James Redford, sin slavnega igralca Roberta Redforda, ki so mu lani, medtem ko je čakal na presaditev jeter, odkrili raka na žolčnem kanalu. Režiser dokumentarnih filmov in scenarist je imel sicer že vse življenje težave z jetri, še preden je dopolnil dvajset let, so mu jih že dvakrat presadili. Zato je leta 1995 ustanovil neprofitno organizacijo James Redford Institute, ki je ozaveščala o presaditvi organov in zbirala denar za bolnišnice.

Novico o njegovi smrti je na Twitterju sporočila njegova žena Kyle: »Jamie je danes izdihnil. Strti smo. Živel je čudovito, polno življenje in mnogi so ga imeli radi. Zelo ga bomo pogrešali. 32 let sva bila poročena in neskončno sem mu hvaležna za najina dva čudovita otroka.«

James je bil sin igralca Roberta Redforda (84 let) in zgodovinarke Lole Van Wagenen (81 let), ki sta bila poročena med leti 1958 in 1985. Imata še dva otroka, Shauno (60 let) in Amy (50 let), še en sin Scott pa jima je umrl takoj po rojstvu. »Moje žalosti se ne da opisati,« je ob tragičnem dogodku povedal strti Robert.