Pravila igre

»Čas je, da postanemo bolj zreli in resni«

Eva Jandl
20. 10. 2020, 06.58
Deli članek:

Pogovarjali smo se z Goranom, bobnarjem hrvaškega najuspešnejšega 'boy banda' Pravila igre, ki je z novo pesmijo in filmskim videospotom napovedal čisto novo avanturo.

Promocijski material
V videospotu se zgodi letalska nesreča.

Marko, Ivan, Goran in Peter so štirje simpatični fantje, ki s svojimi pesmimi navdušujejo po celem Balkanu, tudi v Sloveniji. Zdaj so izdali pesem U hladnoj sobi, ki je drugačna, romantična; so po nizu uspešnic in glasbenih nagrad krenili na novo pot in zakaj? »Pesem U hladnoj sobi predstavlja novo poglavje v skupini. Gre za zrelo in resno pesem glede na prejšnje. Tudi za nas je prišel čas, da postanemo bolj resni in zreli,« nam je v smehu povedal Goran, bobnar skupine. »Seveda pa bomo še vedno pisali tudi hitre, vesele in mladostne pesmi,« je še hitro dodal. Pesem so želeli izdati že marca. »Ta situacija s korono nam je podrla načrte, saj smo takrat imeli 'lockdown' in je nismo dokončali. Zdaj je končno prišel njen čas, ker se je zunaj shladilo, pa je hladna soba del vsakdana,« se šali dobro razpoloženi Goran. Vprašamo ga še, kakšna je trenutna situacija za glasbenike na Hrvaškem, tudi pri njih se število okuženih zvišuje. »Na Hrvaškem je situacija takšna kot drugje v Evropi. S hladnim vremenom je vse več okuženih, kar nas posebej skrbi. Koncertov seveda ni, in to je največja muka za nas. Nič na svetu ne more zamenjati občutka koncerta v živo, tega prenosa energije s publiko. Kljub vsemu ostajamo pozitivni, zato smo se zdaj lotili dela, pišemo in snemamo nove pesmi. Verjamemo, da bo vse to hitro minilo in se bomo vrnili v normalo,« še pravi Goran.

Pravila Igre
Krenili so na novo glasbeno pot.

Ne manjka ženitnih ponudb

Fantje so zelo popularni, dnevno dobivajo po 30 pisem in med njimi ne manjka ženitnih ponudb, še pove Goran. No, slišali pa smo, da imajo v skupini tudi veliko ljubezen do – kuhanja. Goran naj bi bil mojster za palačinke, Ivan pa za suši. »Lahko rečem, da vsi obožujemo hrano in od tod tudi ljubezen do kuhanja. Vsi člani skupine smo veliki gurmani. Palačinke pečem že dalj časa in lahko povem, da je glavna skrivnost v pristopu k samemu kuhanju. Če pristopimo z entuziazmom, voljo in ljubeznijo, bo vsaka jed popolna.«

Osebni arhiv
S filmskim videospotom so popolnoma navdušili.

Osebni arhiv
Skupina Pravila igre so ena najuspešnejših in najpopularnejših hrvaških fantovskih skupin.