TRI LETA

FOTO: V Tanji Žagar se je prebudila želja po novem poklicu

Eva Jandl
19. 10. 2020, 06.56
Posodobljeno: 19. 10. 2020, 08.14
Deli članek:

Tanja Žagar o svojih kariernih skritih željah in o zadnjih podvigih v kuhinji, kjer rada preživlja čas in izpolnjuje tudi rojstnodnevne želje.

Osebni arhiv
Pravi, da bi takoj ponovila zadnja tri leta, odkar je postala mama.

Energična pevka Tanja Žagar je uspešna glasbenica, zasebno pa je mamica sina Karla, ki ga ima s partnerjem Mikijem Šarcem. Karlo je pred dnevi praznoval tretji rojstni dan in Tanja zadnja tri leta opiše takole: »Bila so to takšna tri leta, ki bi jih, če bi jih lahko, takoj še enkrat ponovila. V meni pa se je v tem času prebudila še ena želja. Vsako jutro, ko pripeljeva Karla v vrtec, in vsako popoldne, ko ga prideva iskat, si zaželim, da bi bila vzgojiteljica v vrtcu. Da bi lahko preživljala čas s temi našimi malimi, zlatimi sončki, ki tako potrebujejo našo srčnost, igrivost, spontanost in ki so tako iskreni, radoživi in pristni. In ko mi moj triletnik reče: 'Mami, rad te imam, ti si moja lepotička,' se počutim najlepša in najsrečnejša na celem širnem svetu.«

Facebook
Bi verjeli, da je torto izdelala popolnoma sama?

Talent tudi za slaščičarstvo

Tako je sinu seveda uresničila rojstnodnevno željo, ki pa je bila posebna, saj si je zaželel torto v obliki kitare. »Kuhanje je del mojega življenja, ki me zelo navdihuje. Uživam v vsakem trenutku, ki ga preživim v kuhinji. Nazadnje s torto kitaro, ki si jo je za svoj tretji rojstni dan zaželel Karlo. Ko je prvič omenil to željo, sem v svojem optimističnem slogu vzkliknila, da mu jo bom z veseljem naredila, in se takoj v naslednjem trenutku zavedala, da sem to povedala tako lahkotno in suvereno, kot bi bila po poklicu slaščičarka! (smeh) Jaz pa v resnici izkušenj s tortami nimam. Včasih sem že naredila kakšno navadno okroglo torto, no, pa lansko leto sem Karlu za dve leti naredila nogometno žogo, to pa je to. Zdaj pa projekt kitara. To, da jo bom naredila, sploh ni bilo več vprašanje, ker, kar sem rekla, sem rekla. Morala pa sem narediti kitarski načrt, saj ni problem obrezati trup kitare, ampak kitara ima še dolg vrat, vse skupaj pa zaradi dolžine ne gre v domač hladilnik! In tako sem na poseben pladenj naredila najprej trup, na drugega še vrat, nato pa, preden je šla torta na mizo, to sestavila skupaj. Okrasila sem z bonboni, na pladenj okrog kitare dodala še jagode, borovnice, lizike ... in naš slavljenec je vzkliknil: 'Mami, hvala, ker si mi naredila torto kitaro. Lepa je, všeč mi je!' Ob tem sem seveda dobila toliko novega elana za svoje nove slaščičarske podvige, da že skoraj razmišljam o odprtju slaščičarne,« nam je povedala v smehu še o drugi karierni želji.

Osebni arhiv
Čas rada preživlja v kuhinji.

Osebni arhiv
Za ozimnico je pripravila ajvar.