Simpatična Žana L. Vidmar

Mama, ki krmari med številnimi obveznostmi

N.S.
16. 10. 2020, 21.01
Posodobljeno: 16. 10. 2020, 21.55
Deli članek:

Simpatična Žana L. Vidmar se je Aktualovi radijski družini pridružila pred kratkim in redkokdo bi verjel, da ima že dva sončka, kot pravi svojima sinovoma. To pa še ni vse. Ima dve službi, je polno zaposlena, a ji vseeno uspe, da se njen dan vedno znova začne z nasmehom.

osebni arhiv
Voditeljica Radia Aktual Žana L. Vidmar

Vsakodnevni urnik vedno nasmejane Žane L. Vidmar je precej zapolnjen, saj poleg Radia Aktual dela tudi na televiziji.

»Na srečo sta obe službi prilagodljivi, tako da v večini primerov kombiniram – dneve, ko ne delam na radiu, izkoristim za oddajo na televiziji. Občasno se sicer urniki prekrivajo in tiste dneve si samo želim, da ne bi bilo težav na cesti – ker gre časovno zelo na tesno,« je priznala Žana in dodala, da ji pri usklajevanju obveznosti vselej na pomoč priskoči njen mož, ki zjutraj pelje otroka v vrtec. »Kadar začenjam s službo ob šestih, grem tako in tako od doma ob uri, ko še vsi spijo, je pa prednost takšnega urnika, da grem lahko potem jaz po otroke v vrtec. V primerih, ko imava oba popoldanske obveznosti, pa sta tukaj babici, ki čisto vedno, ko ju prosiva, priskočita na pomoč! To je res neprecenljivo in oba z možem se zavedava, da bi brez njune pomoči težko 'zvozila',« je iskreno priznala.

V PROSTEM ČASU NAJRAJE Z OTROKOMA  

Kadar le lahko, Žana čas nameni svojima sončkoma, kot pravi otrokoma. »Brino vozim na plavalne urice in si obenem privoščim eno zlato uro časa samo zase, da lahko v miri popijem kavo ali preberem knjigo.« Z družino so sicer najbolj srečni, ko lahko gredo kam na izlet. »Četudi je to zgolj enodnevni izlet ali pa vikend oddih. V bistvu gremo najraje nekam, kjer še nismo bili, pa je to lahko vas, podeželje, mesto, hribi, morje ... Važno je, da se raziskuje! Takšne trenutke cenita tudi Brina in Jošt, saj takrat, ko kam gremo, veljajo drugačna pravila kot doma in sta zato vedno tako vesela izleta.«