LJUBEZEN IN DEŽ

Proti turobnosti trenutnega sveta obstaja eno zdravilo

Eva Jandl
18. 10. 2020, 12.42
Deli članek:

Med karanteno so rokerji iz skupine Imperij ustvarili novo pesem in dobili dojenčka. »Zdaj smo še bolj povezani,« pravijo.

Marko Duplišak
Prepoznavni znak skupine Imperij so klobuki – gre za modni dodatek ali kaj drugega? »Iskali smo način, da na koncertu prikrijemo bleščečo plešo kitarista, zagato pa je s svojim klobučkom rešila Katarina.

Skupina Imperij so glasbeniki z različnih koncev Slovenije, ki so pred karanteno veliko nastopali po Sloveniji. Skupaj so že šest let, blizu jim je temačna estetika, v pesmih pa se radi naslanjajo na socialne tematike. Zdaj so v svet poslali svojo novo pesem z naslovom Ples v dežju. »Sporočilo je precej preprosto: ne ozirajte se na druge, prepustite se svojim občutkom in željam! Pa še, večina naših špilov je potekala v dežju, zato pogosto z inštrumenti 'plešemo' med kapljicami,« pravijo člani.

No, med karanteno so dobili še novega člana, saj sta pevec Jure Salobir in klaviaturistka Katarina Kurtljak prav takrat postala starša. Sicer pa so se tega, da so v bendu dobili par, razveselili. »Amor je imel svoje načrte in se je zgodilo nepričakovano. Bend je zdaj še bolj povezan, smo ena velika družina. Ne bi si dovolili, da bi to kakorkoli vplivalo na delovanje skupine, zato nestrpnosti med nami ni.«

Osebni arhiv
Blizu jim je temačna estetika.

LJUBEZEN!

Rokerji napovedujejo nov album. »Rdeča nit novega albuma je potovanje skozi svetove, čas in sanje. Proti turobnosti trenutnega sveta obstaja samo eno zdravilo, in to je ljubezen. Malenkost smo pa tudi nepoboljšljivi romantiki. Radi bi predvsem spomnili na to, da je svet lahko mnogo lepši, če se ne obremenjuješ z drugimi.« Med karanteno so ustvarili veliko materiala za novi album, vsak na svojem koncu. Čemu bi se posvetili v drugi karanteni, če bi nas ta slučajno doletela? »Kolikor imamo sreče, nas bo karantena doletela ravno v času, ko bomo zaprti v studiu, med snemanjem tretjega albuma. Rock 'n' roll bo premagal korono!«