hitradio antena

VIDEO: Jerica Zupan ga je zažurala kot prava balkanska diva

R.T.
9. 10. 2020, 10.03
Posodobljeno: 9. 10. 2020, 15.30
Deli članek:

Jerica Zupan, voditeljica Anteninega zajtrka na Hitradio Antena je kot Jermina Zupić odšla v »lajf«, da spozna kako se zabavajo prave balkanke. Pri tem se ji je pridružila tudi Jerminina najboljša prijateljica Katarina Benček.

Hitradio Antena
Jerica Zupan, Katarina Benček

»Zgodbo o žuranju si je zamislil idejni vodja in mojster preoblek David Amaro. Kot sicer klena Slovenka se zdaj učim balkanskih kulturnih manevrov. Meni se zdi, da mi gre odlično, drugi pa v smehu pravijo, da bo treba še malo povaditi,« je v smehu dejala voditeljica, ki se v vlogi seksi Balkanke odlično počuti: »One so tako ali tako ene bolj seksi deklet. Sama sem sicer bolj naravna, ampak, ko me preobrazijo v Jermino, sem si precej všeč, priznam (smeh). Predvsem bi z Jermino rada poudarila spoštovanje, ljubezen, da si človek. Da ni pomembno, katero državljanstvo imaš, od kod izviraš, ampak kako veliko srce imaš.«

Hitradio Antena
Jerica Zupan

David Amaro, ki skrbi za socialna omrežja Hitradio Antene, je zelo vesel, da so gledalci preobraženo Jerico tako dobro sprejeli. »Gledalce bi z Jermino želel spomniti na to, da se lahko slovenska in balkanska kultura, še kako lepo znata zmešati in lepo funkcionirati, tako kot v starih časih, bivše Jugoslavije. Najbolj mi je všeč, da serija navdušuje tako Slovence, kot Balkance. To je tudi naš namen,« je dejal David, Jerica pa je dodala, da je z odzivi zelo zadovoljna. »Tega nisem pričakovala. Slovenci mi pišejo, da so se nasmejali kot že dolgo ne. Balkanci pa pravijo, da sem njihova, da sem jih kupila. Na žalost pa je bilo veliko tudi polemik in žaljivih besed, da kaj se sploh gremo, da naj južnjaki ostanejo dol, da naj se raje ukvarjamo s slovenskim jezikom - seveda to napišejo v polomljeni slovenščini. Ne morem verjeti, da se v letu 2020 še vedno pogovarjamo o tem. Ljudje, dajmo se vsaj malo nasmejati,« je zaključila simpatična radijka.