Voditeljica spregovorila

Noseča Jerica Zupan: Rok imam 1. aprila, le kdo mi bo verjel!

R.T.
8. 10. 2020, 07.01
Posodobljeno: 8. 10. 2020, 08.29
Deli članek:

Jerica Zupan, voditeljica na Hitradio Antena, je noseča.

Osebni arhiv
Jerica Zupan

S partnerjem Timotejem spomladi pričakujeta prvega otroka, ki se ga že neizmerno veselita. Novico o nosečnosti pa sta odlično sprejela tudi njena sodelavca iz Anteninega zajtrka Jean Frbežar in Matic Herceg. Pogovarjali smo se s simpatično bodočo mamico, ki nam je zaupala vse podrobnosti tega čudovitega obdobja. 

Jerica, lahko opišete trenutek, ko ste izvedeli za nosečnost

To je bil najlepši trenutek v življenju, nepopisna sreča me je oblila, se pa še kar ne zavedam, kaj se mi je zgodilo. Potočila sem nekaj solzic sreče in padla v objem fantu. Potem pa sem še ene deset minut gledala v nosečniški test. Sicer sem nekaj časa že slutila, ampak ko dobiš potrditev, je to to. 

Kakšna je bila vajina reakcija? 

Takrat sva bila na morju, oba presrečna, smejalo se nama je do ušes. To je nor občutek. 

Kako so se na veselo novico odzvali vaši najbližji? 

Na najlepši možni način. Mojima staršema se ni nehalo smejati. Vsi pa tega otroka komaj čakajo. Najprej sem želela za najini družini pripraviti posebno razkritje, pa sem bila tako neučakana, da sem kar povedala, brez posebnosti. 

Kaj pa so rekli sodelavci?

Vedeli so, da sem si tega želela in z mano delili veselje in srečo. Seveda pa se na ta račun tudi šalimo. 

Osebni arhiv
Jerica Zupan

Boste nosečnost vpeljali v program Anteninega zajtrka?

Zagotovo bo nosečnost prisotna tudi v programu. Najbolj pa se bo to poznalo Jermini, mojemu novemu liku na Youtubu. Spremljate in spoznate jo lahko na Anteninem kanalu, recimo v novem delu je po zabavi nevede priznala tudi nosečnost. Smeha ne bo manjkalo.

Kdaj imate rok? 

Trenutno sem v 15. tednu, rok pa imam 1. aprila. Le kdo mi bo verjel (smeh). 

Kako se počutite? 

Odlično. Na začetku je bilo nekaj slabosti, zato sem tudi odšla dan prej iz dopusta. Sicer pa občutim popoldansko utrujenost. 

Kako se prehranjujete med nosečnostjo? 

Paše mi vse, čeprav bi bilo fino, da bi mi recimo smrdeli ogljikovi hidrati. Je pa ena prednost. Večino hrane pojem dopoldne, popoldne pa telovadim. 

Poznamo vas tudi kot veliko ljubiteljico vodene vadbe, trenirate tudi sedaj? 

Glede na to, da sem imela zlomljen gleženj, je bil šport dolgo časa postranskega pomena, v prvi vrsti pa fizioterapija. Zdaj pa sem končno nazaj v Happy gymu, kjer so izučeni tako za manualno in fizioterapijo kot tudi nosečnice in mamice. Vse imajo v enem paketu. Dobim potrebno energijo, moč za zdaj in za naprej. Zdaj delamo dodatno skupino za nosečke in mamice, če bi katera želela, me lahko kontaktira na Instagramu. 

Kako se pripravljate na prihod dojenčka? 

Se še ne. Najprej sem želela dodatno potrditev, da je z mojim otrokom vse v redu. Sicer pa sem ena tistih, ki vse naredijo zadnji trenutek. Čeprav me zdaj čaka precej dela. Najprej je potrebno urediti otroško sobo, želela pa sva tudi prenove kuhinje in kopalnice. Hud plan bo treba narediti. No, soba ima seveda prednost. 

Kdaj boste kupovali opremo? 

Verjetno zadnji trenutek. Niti ne vem, česa si želim in kaj točno potrebujem. Se bom zanašala na dobre nasvete prijateljic, ki so mi že ponudile pomoč. 

Kakšna mamica si želite biti? 

Seveda želim biti najboljša mamica. Že zdaj pokam od ponosa, sreče in ljubezni do mojega malega bitja, ki raste v meni. Podarila mu bom vso ljubezen, trudila se bom, da zraste v srečno, zadovoljno, samostojno in ljubljeno osebo. Naporno bo, veselim se tega obdobja, sploh pa še nisem zares dojela, da se ta sreča dogaja meni.