OSMOLJENKA

Meghan Markle poražena v sodni bitki proti medijem

N.S.
1. 10. 2020, 21.00
Deli članek:

Meghan Markle, 39-letna soproga princa Harryja, je izgubila zadnjo sodno bitko proti časniku Mail On Sunday, v katero je vložila vse! Sodnica jo je gladko zavrnila! Vključila bo izvlečke iz literarnega dela.

Profimedia
Igralka naj bi se na odločitev pritožila.

Potem ko sta princ Harry in Meghan Markle izstopila iz britanske kraljeve družine, se je igralka zakopala v zahtevno tožbo proti medijem, ki naj bi ji uničili življenje.

Meghan Markle tako toži Associated Newspapers Ltd., saj so v enem od svojih časnikov objavili pismo, ki ga je napisala očetu Thomasu Marklu nekaj tednov po svoji poroki. V prvih dneh pred uradnim sojenjem je založnik trdil tudi, da je vojvodinja sodelovala s pisci knjige, ki je bila pred kratkim objavljena. V nastanek knjige Finding Freedom, ki pripoveduje zgodbo mladega para, naj bi bila Marklova vpletena zato, da bi lahko nadzorovala vsebino. Knjiga, ki sta jo spisala Omid Scobie in Carolyn Durand, je bila objavljena avgusta in je vsebovala kar nekaj novih informacij glede začetkov zveze ter trenutkov, ko je Meghan vstopila v čevlje članice kraljeve družine. Odvetniki Harryja in Meghan njuno vpletenost v nastanek knjige zanikajo. Avtorja knjige naj bi sporno pismo očetu celo navajala od vira časopisa, s katerim je vojvodinja v sodnem sporu. Na koncu se je sodnica Francesca Kaye odločila, da bo vsebino knjige vključila v nadaljnji sodni proces, saj bodo s tem dodane še nekatere do zdaj manjkajoče podrobnosti, ki so potrebne, da bo lahko primer podrobneje preučila. Ob tem je poudarila, da se mora vojvodinja Sussekška zavedati, da se morata ta dva primera srečati, in da ni razloga, da knjige ne bi vključila v proces. Ni sicer še znano, a govori se, da se bo nekdanja vojvodinja na odločitev sodišča pritožila.