plesalec, koreograf in mojster zumbe

Sebastian tako pobegne pred realnostjo

Eva Jandl
1. 10. 2020, 20.30
Deli članek:

Kot Sebastian so se tudi številne Slovenke, ki so bile pred 20 leti oboževalke štajerskega pevca, spomnile na dan, ko smo dobili prvega slovenskega najstniškega idola. Danes je Sebastian predvsem plesalec in navdušen popotnik.

Osebni arhiv
Februarja 2001 je Sebastian izdal kaseto in CD-ploščo Hočem to nazaj, ki je bila na lestvici 30 najbolje prodajanih albumov kar devet mesecev, za več kot 22.000 prodanih izvodov pa je pevec prejel dvojno platinasto ploščo.

Bilo je leta 2000, ko se je Sebastijan Podgornik, z umetniškim imenom Sebastian, predstavil javnosti na izboru Miss Slovenije. »Prav danes mineva točno 20 letod premiere pesmi Hočem to nazaj! in nastopa, ki mi je spremenil življenje. Vse, kar je sledilo, je bila čista čarovnija in na ta dan me vežejo nori spomini,« se je spominjal Sebastian, ki se je takrat prebil na vrhove radijskih in televizijskih lestvic ter izdal dva albuma. Pravi, da je bil takrat na vseh svetovnih lestvicah najstniški pop, v Sloveniji pa ga nismo imeli. »Ni bilo nobenega tovrstnega pevca, ki bi nastopal po vseh merilih takratne svetovne glasbene produkcije,« je povedal o spominih na tisti čas, saj ni le pevec, ampak tudi izjemen plesalec. Album Hočem to nazaj je bil na lestvici 30 najbolje prodajanih albumov kar devet mesecev. Po drugem albumu Ti si ta! je sledila še videokaseta o njegovem življenju in delu. Pevec je dejal, da je najbolj kričal v življenju ravno takrat, ko je izvedel, da je njegov prvi album najbolj prodajan v državi. Sam sebe še vedno opisuje kot introvertiranega, zato ga je popularnost, ki je je bil takrat deležen, šokirala. »Moje, do takrat mirno življenje se je obrnilo na glavo,« je povedal in dodal, da so ga ljudje prepoznali na cesti in mu sledili, mu zvonili na vhodnih vratih in ga klicali na telefon.

OBOŽUJE POTOVANJA

Čeprav je Sebastian še nekajkrat stopil na oder kot pevec in celo napovedal nov album ter deloval kot televizijski voditelj, se danes posveča le plesu. Ima svojo plesno šolo in se lahko pohvali, da je edini inštruktor zumbe z vsemi licencami. Kot plesni pedagog poučuje in se izobražuje tudi v tujini, saj obožuje potovanja. Če pogledate družbena omrežja je jasno, da doma ne zdrži prav dolgo. »Potovanja so moj pobeg pred realnostjo in urniki. Včasih se šalim, da sem bil verjetno v prejšnjem življenju potepuh, saj na potovanjih izjemno uživam, rad spoznavam nove kulture in države. Potovanja nam širijo obzorja in iz nas delajo boljše ljudi,« je dejal Sebastian.