»ČE JE ČLOVEK ZMEREN, SE DA V ŽIVLJENJU POČETI PRAV VSE«

Mario kljub koronski krizi potuje, če je le mogoče

Eva Jandl
30. 9. 2020, 20.29
Deli članek:

Že drugo sezono je voditelj televizijskega kviza Joker, ki bo menda to soboto še posebno zanimiv, nam je povedal mojster televizijskega odra Mario Galunič. Kakšen pa je zasebno, kaj počne doma in ali kdaj stopi tudi za štedilnik?

Žiga Culiberg
Znan je kot človek, ki rad potuje, a zaradi trenutne situacije tudi ni ves čas doma. Zelo rad se odpravi v sosednjo Italijo.

V naše dnevne sobe ste se vrnili kot voditelj kviza. Lani ste dejali, da je bila to od nekdaj vaša skrita želja – ste še vedno vznemirjeni, ko sede tekmovalec na stol? Čutite tudi tekmovalčevo napetost?

Ja, spet sem dvakrat na teden na televiziji, kar pomeni, da sem neprestano v frki, saj ves čas snemamo, montiramo, snemamo, montiramo. Seveda tak življenjski slog ni bila moja skrita želja. (smeh) Najbolje pa je, ko sem v studiu in se začne nova oddaja. Čeprav sem jih posnel že 77, je vsaka zgodba zase. Na srečo, sicer bi že umrl. Bistvo vsake oddaje je seveda tekmovalec, in jaz sem kot pustolovec, ki odkriva nove celine. Vznemirjenja je še dovolj. Napetost, veselje in žalost tekmovalcev pa čutim zelo. Morda celo preveč. Ne znam zgraditi zidu, ki bi ga včasih potreboval.

Kakšni pa ste zasebno, kako bi vas opisali bližnji prijatelji? Ste   družabni ali imate radi svoj mir, tišino?

Sem eno in drugo. Cenim mir, tišino, čas zase. In rad imam družbo. Seveda takrat, ko sem prave volje in se sam odločim zanjo. To se ne zgodi vsak dan. Znam pa jasno pokazati, kdaj želim biti sam, tega so ljudje že navajeni in nimam težav.

Kaj najraje počnete, kadar ste prosti?

Rad potujem in rad sem doma. Oboje, čeprav se sliši izključujoče. Oboje cenim v enaki meri. Toplino, udobje in varnost lastnega doma in hkrati širni svet. Kadar je le mogoče, kam grem. Od začetka koronske krize bolj malo, a vendarle ne ždim doma. Že do Opatije je mali uspeh. Pa po Italiji hodim nadpovprečno veliko zadnje čase. Tam je zmeraj fino. Najbrž zato, ker je v meni nekaj italijanske krvi, pa se pozna.

Kako ostajate v formi – se ukvarjate s kakšnim športom? Pazite pri   prehrani? Sicer stopite pred štedilnik, vam je kuhanje v veselje?

Vse, kar ste našteli, je na mojem urniku. Občasna telovadba z osebnim trenerjem, občasna pazljivost pri prehranjevanju. Za štedilnikom pa sem zelo zelo občasno. Kajti zelo pogosto sem len in ne grem telovadit, pogosto tudi pojem vse, kar vidim. In potem se nekaj dni držim nazaj. Preveč uživam v hrani, da bi si postavljal omejitve. In če je človek zmeren, se da v življenju početi prav vse.