najbolj zaupa staršem in sestri

Modna oblikovalka Nina Šušnjara: "Ob živce me spravijo situacije, v katerih ljudje ne spoštujejo mojih meja"

N.S.
27. 9. 2020, 07.53
Posodobljeno: 27. 9. 2020, 07.53
Deli članek:

Priljubljena in zaželena modna oblikovalka Nina Šušnjara, ki s svojimi projekti kar naprej dokazuje, da kreativnost ne pozna meja, nam je v izzivu hitrih, drznih in drugačnih vprašanj razkrila marsikatero sočno zanimivost o sebi.

Osebni arhiv
Zaželena modna oblikovalka Nina Šušnjara

Komu najbolj zaupate?

Mojim staršem in sestri, ker mi bodo vedno povedali po pravici in iskreno, tudi če je nekaj, kar ne želim slišati, a bo vedno v moje dobro. In to je poanta zaupanja.

Kaj je največja neumnost, ki ste jo naredili do danes?

Bi rekla, da izkušnja v Maroku, ko sva se s prijateljico znašli v situaciji, pred katero te svarijo vsi forumi. Sami ob dveh ponoči na ulicah Maroka, natančneje v stari Medini (staro mestno jedro, ki je kot labirint). In še preden se zaveva, sva obkroženi s 15 moškimi, ki nama vzamejo potovalke in v zameno hočejo denar. No, da ne pišem romana. Izšlo se je srečno. Hvala, Muhamed.

Kateri film se vas je najbolj dotaknil?

Težko se odločim za enega, ampak romantična Nina v meni bi rekla: »Itak da Belečnica (The Notebook)«.

Zadnja kazen, ki so vam jo napisali policisti, je bila ...

Nisem še dobila kazni, bilo pa je opozorilo pred kar nekaj leti.

Katero nadnaravno moč bi imeli in zakaj?

Rada bi imela moč letenja, verjetno zaradi občutka svobode in tudi zato, da bi lahko v enem dnevu skočila do neke sončne plaže in nazaj.

Kdaj ste nazadnje nekaj naredili prvič in kaj je to bilo?

Kot dizajnerka sem pred kratkim prvič oblikovala torbico za steklenico Snyr x equa. Znašli smo se v čudnih časih, v katerih je še toliko bolj pomembno, da združimo moči in skupaj stremimo za boljšim jutri. Celoten izdelek je narejen iz trajnostnih materialov in se vsaj na ta način odrečemo plastiki. Če pa govorim o osebni izkušnji, bi izpostavila letenje v vetrovniku. To je bilo res nepozabno doživetje. Letiš, ampak v varnem zavetju z inštruktorjem.

Najbolj nenavadno darilo, ki ste ga dobili v življenju?

Eno najlepših, nepozabnih in nenavadnih daril je bilo, ko so mi prijatelji za 30. rojstni podarili pesem in videospot na priredbo pesmi iz moje najljubše serije Prijatelji.

Na kosilo se vam povabi nekaj estradnih prijateljev. Kaj bi jim skuhali?

Veliko predjedi. (smeh)

Če bi lahko postali žival, katero bi izbrali in zakaj?

Glede na zgornje odgovore kakšna ptica, da bi lahko doživela življenje še z druge perspektive.

Kaj je bila zadnja stvar, ki vas je spravila ob živce?

Ob živce me spravijo situacije, v katerih ljudje ne spoštujejo mojih meja. Sebičnost in egoizem. A se trudim, da ne dovolim, da bi negotovost drugih vplivala na moje počutje.