PRVA PREMIERA

Rok Kunaver: »Zdaj smo prava družina«

Eva Jandl
25. 9. 2020, 07.00
Posodobljeno: 25. 9. 2020, 07.59
Deli članek:

Igralec pravi, da se veseli svoje današnje prve gledališke premiere v letošnjem letu, kjer nastopa s košato brado. Povedal je še, da so z Natalijo Gros in njeno hčerko ustvarili pravo družino.

Osebni arhiv
Že slabo leto živi z Natalijo Gros in njeno hčerko.

Igralec Rok Kunaver (40) nam je povedal, da ga te dni znanci ustavljajo in sprašujejo, zakaj se je odločil za novi slog – njegov obraz namreč krasi bogata brada. »V času karantene se mi ni ljubilo ukvarjati se z britjem in sem pustil, da je brada zrasla. Režiserju predstave Primožu Ekartu pa je bila strašno všeč, saj imam v predstavi vlogo introvertiranega samotarja in brada vlogi zelo pristaja. Moram pa reči, da je ta vloga prav obratna od moje osebnosti, zato mi je res v velik izziv,« nam je povedal Rok, ki bo danes doživel šele svojo prvo gledališko premiero letos. »Na gledaliških deskah sem po karanteni že bil, imeli smo nekaj ponovitev, se pa veselim premiere predstave Rumena luna, ki je za mladino in odrasle,« še pravi dolgoletni član Lutkovnega gledališča Ljubljana.

Osebni arhiv
Rok Kunaver v novi predstavi, kjer igra introvertiranega samotarja.

»Upam, da ne bomo zboleli«

Igralec nastopa tudi v priljubljeni seriji Najini mostovi, kjer ima vlogo največjega negativca. Kako je opravljati delo igralca v teh posebnih časih? »Moram reči, da smo se igralci hitro prilagodili, tako na odru kot pred kamerami. A dejstvo je, da naše delo zahteva, da smo brez distance in seveda brez mask, ekipa pa seveda drži razdaljo. Kaj naj rečem – upam, da ne bomo zboleli,« pravi Rok, ki je zasebno izjemno prijazen in zgovoren, pravo nasprotje svoje vloge v televizijski seriji. Tako je očaral tudi Natalijo Gros, plezalko, s katero sta se pred dvema letoma zaljubila v šovu Zvezde plešejo, kjer je Natalija celo osvojila naslov zmagovalke. Rok se z Natalijino hčerko Elo odlično razume, sicer pa že slabo leto živijo skupaj. »Zdaj smo prava družina,« je zadovoljen Rok in pove, da ga prav Ela vsak dan nauči kaj novega.

Osebni arhiv
V seriji Najini mostovi je glavni negativec – in brez brade.

Osebni arhiv
V vlogah negativcev in samotarjev se odlično znajde, čeprav pravi, da je sam osebnostno čisto nasprotje.