VZVIŠENOST

Neverjetno, kakšne ostre zahteve imata Harry in Meghan

N.S.
23. 9. 2020, 06.56
Posodobljeno: 23. 9. 2020, 09.14
Deli članek:

Nekdanja člana britanske kraljeve družine, princ Harry in njegova soproga Meghan Markle, se zadnje čase borita za vsak evro ali bolje rečeno za vsak milijon.

Profimedia
Mnogi so prepričani, da če bi zakonca Sussex popustila v svojih zahtevah, bi lahko zaslužila veliko več.

Harry in Meghan v zadnjem času polnita naslovnice z novicami o svojih službah in projektih, s katerimi bosta poskrbela za svoje preživetje.

Zdaj pa je na dan prišla tudi informacija, da bosta za svoje govore dobila »le« od 250.000 (približno 211.000 evrov) do 400.000 ameriških dolarjev (približno 338.000 evrov). Zakaj? Previsoke zahteve! Po prvih ocenah bi njuna cena morala biti debel milijon zelencev (približno 845.000 evrov) na govor, a so podrobnosti njune pogodbe, ki so ušle v javnost, to ceno dodobra oklestile, ocenjujejo strokovnjaki. Podobne zahteve imajo sicer vsi člani britanske kraljeve družine. Zakonca tako med drugim zahtevata, da imata popolno oblast nad strankino prireditvijo, na kateri bi govorila. Prav tako bi stranka za vsak vidik dogodka potrebovala njuno potrditev. Kar pomeni tudi, da bi morala vnaprej vedeti, kdo so sponzorji. Kakorkoli že, britanski mediji še poročajo, da ima tako stroge zahteve le en odstotek vseh govorcev, ki so trenutno v obtoku, med njimi pa sta očitno tudi zahtevna zakonca Sussex.