SVEŽE

Subtilno sporočilo o davni izgubi ljubezni

N.S.
21. 9. 2020, 21.05
Deli članek:

Priljubljeni glasbenik tokrat predstavlja pesem Nekdo, ki nosi izjemno subtilno sporočilo o nekdanji ljubezni, glasbeno pa pesem iz popolne intime preide v orkan občutkov, ki se stopnjujejo skozi celoten aranžma pesmi in jih še dodatno izriše električna kitara.

Rok Breznik
Pravi, da se mu je nova pesem vedno zdela ena tistih ultimativno žalostnih skladb, ki pa ravno skozi žalost pobožajo telo in duha.

Priljubljeni glasbenik Samuel Lucas po štirih singlih z albuma Sebe dajem, ki so bili vsi kritika okolja, v katerem živimo, se je zdaj odločil, da je spet čas za lirično in intimno ljubezensko pesem.

Glede na to, da je Samuel Primorec, se je ekipa odločila, da spot posname na dveh lokacijah: na Zbiljskem jezeru in na Sveti Katarini v Ankaranu, kjer je večji del svojega otroštva s prijatelji preživel prav na tej plaži in se tam naučil tudi plavati.

»Pesem Nekdo se mi je vedno zdela ena tistih ultimativno žalostnih skladb, ki pa ravno skozi žalost pobožajo telo in duha. Niso vse žalostinke take. Ta pa je, nekako pitna je. Skoraj kot vino, ki si ga človek natoči, ko je kdaj osamljen – in to vino poudari melanholijo, a jo tudi prečisti,« je povedal Samuel, ki se je tudi pod to melodijo, kot skoraj vse na albumu, podpisal sam, besedilo pa je ponovno nastalo pod peresom Roka Lunačka, ki tudi tokrat ni skoparil s komplimenti o Lucasu. »Se bojim, da se bom spet ponavljal, a tudi tokrat ne morem mimo vrhunske interpretacije tega izjemnega vokalista in človeka. Album Sebe dajem je nekaj najboljšega, kar se je zgodilo v popu zadnjih nekaj let.« Tudi tokrat je spremljevalne vokale svojemu očetu odpela hčerka Arijana, ki je vesela, da sta spet sodelovala.