SVEŽE

Njegova pot sega vse do neba

N.S.
20. 9. 2020, 15.06
Posodobljeno: 20. 9. 2020, 15.08
Deli članek:

Priljubljeni pevec, multiinstrumentalist, finalist šova Zvezde plešejo ter obraz muzikalov Madagaskar in Ljubezenske prevare predstavlja pesem, ki jo je ustvaril z ekipo serijskih hitmejkerjev, ki so zaznamovali slovensko in regionalno glasbeno sceno.

Urška Košir
Gašper, ki je v začetku septembra praznoval 30. rojstni dan, je maja letos postal očka, z Majo Geršak sta povila sina Brina, s katerim pevec zelo uživa očetovski vlogi.

Še pred uradnim koncem poletja pošilja Gašper Rifelj na radie energično pesem Vse do neba, s katero sporoča, da se je za tisto, v kar verjameš, ne le v ljubezni, vredno potruditi in vztrajati.

»To je zgodba o ljubimcih, ki nista čisto pravi par in ju tudi vsi ostali ne jemljejo resno: 'Za naju rekli so, da to najin bo poslednji ples, da ne bo trajalo dolgo.' Fant pa se je zaljubil in si želi poglobiti odnos. 'Do neba, kjer bova sama in ne bova slišala ostalih, ki ne verjamejo v naju ...' In ko prideta do zvezd, bosta tam s tistimi, ki so preživeli težke dneve, vzpone in padce ter prišli do cilja, kamor pridejo le najbolj vztrajni,« pravi pevec, ki je bil tudi sam takem odnosu. »Ko sem slišal to pesem, so se mi prižgali čustveni senzorji in mi pred oči priklicali zgodbe iz preteklosti. Zgodilo se mi je, da so mi ljudje govorili, da neka oseba ni prava zame, čeprav sem čutil drugače in tudi sledil intuiciji. Čeprav pojem o ljubezni, je bistvo, naj se v življenju vedno borimo za tisto, kar čutimo, da je prav, in gremo tja, kamor nas vodi srce. Naj se sliši še tako klišejsko, je na koncu pomembno le to.«

Gašper, ki je po seriji uspešnih nastopov že skoraj sinonim Slovenske popevke, poznate pa ga tudi iz udarnega TV-šova in glasbenega teatra, se želi z novim nizom pesmi, ki bo počasi zrasel v njegov prvi album, še bolj utrditi kot pop pevec. S tem namenom se je povezal z ekipo avtorjev in drugih glasbenih ustvarjalcev, ki so v zadnjih letih zaznamovali glasbeni okus slovenskega in nekdaj jugoslovanskega občinstva; sodeluje s Tadejem Koširjem, ki je eden najbolj plodovitih slovenskih pop avtorjev zadnjih let, podpisal je tudi hite Raiven, skupine Muff in Nine Pušlar, ter z Nerminom Puškarjem, ki je pustil pečat v opusih regionalnih velikanov, kot so Željko Joksimović, Dino Merlin, Tony Cetinski, Massimo Savić in Hari Mata Hari.